DR. VILÁGOSI GÁBOR

Full text search

DR. VILÁGOSI GÁBOR
DR. VILÁGOSI GÁBOR belügyminisztériumi államtitkár: Tisztelt Képviselő Úr! Ön úgy fogalmazott, hogy ez egy speciális tevékenység. Úgy is fogalmazhatnánk, hogy ez egy veszélyes üzem a maga szempontjából. Valóban az elmúlt másfél év alatt bebizonyosodott, hogy a jelenleg meglévő eszközök - akár hatósági ellenőrzési vagy pedig államigazgatási eszközök - nem elégségesek arra, hogy ezt a veszélyes üzemű tevékenységet tisztán tartsuk. Éppen ezért a törvényjavaslat tartalmazza egy szakmai kamara létesítését, az véleményünk szerint jóval hatékonyabban tudná a szakmai és morális kontrollt gyakorolni az ilyen irányú tevékenység felett.
Emellett a jelenlegi szankciórendszer sem elégséges, hisz a szabálysértési fenyegetettség, mondhatni, néhány esetben már akár nevetséges is lehet. Ezért az új törvény bevezeti az úgynevezett felügyeleti bírság jogintézményét a súlyosabb vagy ismételt jogsértések esetére, ami viszont már egy nagyon komoly szankció, s akár egymillió forintig is terjedhet a büntetés.
Tehát attól függően, hogy milyen stádiumban van a cselekmény (Az elnök a csengőt megkocogtatva jelzi az idő leteltét.), kell a meghatározott hatósághoz fordulni. Köszönöm szépen. (Taps a bal oldalon.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi