HEGYI GYULA

Full text search

HEGYI GYULA
HEGYI GYULA (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Miniszter Úr! Ebben a Házban, a sajtóban is sokat hallunk olyan szélsőséges esetekről, mint például a Dreher Halászcsárda, ahol nagyon komoly visszaélést követtek el a vendégekkel szemben. E viták sodrában kevesebb szó esik arról, hogy a kereskedelemben és a vendéglátóiparban sok tízezer becsületes ember dolgozik, és nagyon nagy részük igen szerény díjazásért igen komoly munkát végez. Ezért szükséges, hogy itt a parlamentben is szót váltsunk a munkakörülményeikről. Különösen azokról, akik sok tekintetben kiszolgáltatott helyzetben vannak, és lényegében kénytelenek elfogadni azt, amit a munkáltató felajánl számukra, hiszen nem sok választásuk van.
Éppen ezért gondolom, hogy nagyon fontos a különböző rendeletek betartása. Mindenképpen fontos volt, hogy a miniszter úr ezt itt elmondja, mert ha a törvény szerint a 78-as rendelet hatályban is van, nyilván nagyon sok vállalkozó gondolja úgy, hogy egy ilyen régi rendeletet nem is érdemes betartani, hiszen az élet régen túlhaladt az 1978-as állapotokon.
Ezért is vannak, akik azt mondják, hogy valamilyen módon újra kellene szabályozni ezt a kérdést, de ha esetleg nem kormányszinten, akkor az önkormányzatok szintjén mindenképpen önkormányzati rendeletet kellene hozni az ünnepi nyitva tartásról és zárva tartásról. Tudomásom szerint a fővárosban foglalkoznak is ezzel, és nagyon kívánatos lenne, hogy ezt a 78-as rendeletet megújítsák, felújítsák és kiterjesszék az új körülményekre, az új társadalmi viszonyokra.
Nem tehetek mást, tekintve, hogy a miniszter úr azt válaszolta, hogy van egy érvényben levő rendelet, amelyet végre kell hajtani, őszintén remélem, hogy ezt végrehajtják helyi szinten is, és így elfogadom a választ.
Köszönöm. (Szórványos taps az MSZP padsoraiból.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi