DR. CSIHA JUDIT

Full text search

DR. CSIHA JUDIT
DR. CSIHA JUDIT tárca nélküli miniszter: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Kedves Képviselő Úr! Kérdéssorozata egy vizsgálati tematikát jelent, úgyhogy azt javaslom, hogy a gazdasági bizottság mint a privatizációs tevékenységet felügyelő illetékes parlamenti bizottság előtt kezdeményezze ezt a vizsgálatot, ha minden kérdésére választ kíván kapni. A most rendelkezésre álló időben ugyanis ez lehetetlen; emellett nem is tudok mindegyikre válaszolni, hiszen a vizsgálatokat el kell végezni, szerződéseket, részvényesi megállapodásokat, koncessziós társasági anyagokat és egyebeket kell megvizsgálni, és ezek után lehet a kérdésére precíz módon válaszolni.
A címben lévő kérdés lényegében az, hogy hogyan gondolja vagy gondolja-e a privatizációs szervezet a Matáv további részvényértékesítését. Úgy gondolom, a Matáv 1993-ban lebonyolított első privatizációs üteme, majd az azt követő 1995-ös kibocsátás után bekövetkezett fejlesztések bőven indokolják azt a célt, amit a privatizációval el akart érni az előző és a jelenlegi kormány egyaránt, nevezetesen, hogy olyan fejlesztések valósuljanak meg Magyarországon a távközlési piacon, hogy itt-ott bizony ma már kínálati piaccal számolunk. Eközben a Matáv-részvények mind itthon, mind külföldön igencsak keresettek lettek, az árfolyam folyamatosan javul.
Ebből kiindulva a két fő tulajdonossal, az Ameritech és a Deutsche Telecom képviselőivel hosszú ideje egyeztető tárgyalások folynak arról, hogy a további pozíciójavulás érdekében mit kell, mit lehet és mit nem lehet tenni.
A viszontválaszban rendelkezésemre álló egy percben szeretném a válaszomat befejezni. Köszönöm. (Taps a kormánypárti oldalon.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi