IVANICS ISTVÁN

Full text search

IVANICS ISTVÁN
IVANICS ISTVÁN (KDNP): Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Miniszter Asszony! A korábbi privatizációs részvényesi megállapodás lehetőséget tartalmaz a Matáv részére, amely szerint jogosult egy kezdeti nyilvános részvénykibocsátásra 1998. december 31-ig. Milyen szerepet játszik ezen tényállás a megmaradt 25 százalék eladásában? Egyáltalán, a tulajdonosok akarnak-e élni ezzel a lehetőséggel, és ha igen, akkor mikor, a 25 százalékos tulajdonrész eladása előtt vagy után? Készült-e bevételi kalkuláció a jelenlegi helyzet és a nulla tulajdonrész esetére?
Ma már nem a Matávhoz tartozik, de elválaszthatatlan a kérdéstől, hogy miképpen alakult a koncessziós társaságok tulajdoni szerkezete. Ezzel kapcsolatban történt-e vizsgálat a primer körzetek koncessziós társaságainál, hogy a tulajdoni arányok miért nőttek az eredeti 75 százalékos külföldi tulajdoni hányadról sok esetben 99 százalékra? A Matáv Rt.-vel összefüggésben megállapíthatjuk, hogy a kormány Krőzus módjára folyamatosan lemond a legdinamikusabban fejlődő ágazat évi több tíz milliárdos nemzetgazdasági bevételéről egy tévesen értelmezett tőkepiaci liberalizáció szolgálatában.
Miniszter asszony saját véleménye szerint mi marad a jelenlegi Matáv Rt. 25 százalékának egyszeri értékesítéséből a következő évek kommunikációs állami feladatainak ellátására, és valóban komolyan gondolja-e, hogy egy darab elsőbbségi részvénnyel, törvényi beavatkozás nélkül, hatékonyan tudjuk érdekeinket védeni és érvényesíteni?
Várom válaszát. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi