IZSÓ MIHÁLY

Full text search

IZSÓ MIHÁLY
IZSÓ MIHÁLY (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Igen tisztelt Képviselőtársak! Államtitkár Asszony! Solymár község belterületén már évek óta probléma a szakaszosan visszatérő elviselhetetlen bűz. A lakosság és képviselete már többször fordult fűhöz-fához eredménytelenül a szag elemzése, megszüntetése érdekében.
Ma már konkrétan behatárolható a szaga eredete. Bűnös a téglagyár, amely olyan technológiát és anyagot alkalmaz téglaégetés közben, amely előidézi, előidézheti a helyi kedvezőtlen adottságok miatt a kellemetlen szagot.
A stirol forráspontja 145 Celsius-fok. Ezen benzolgyűrű szabadul fel, amely erős szagú és erősen mérgező vegyületet alkot.
Tudomásom van arról, hogy más községekben már két szomszéd panaszos levele alapján a kecsketartó gazdának ki kellett vinni a kecskéit a hegyek közé, pedig a kecskeszag bár kellemetlen, de nem mérgező.
Viszont csodálkozom azon, hogy a több száz ember közérzetét és egészségét rontó okokat nem tudják megszüntetni, pedig erre is lenne lehetőség, megoldás.
Kérdezem az államtitkár asszonyt, mikor követelheti meg a tárca, illetve a kormányzat a solymári téglagyártól az engedélyezett technológia betartását vagy a gyár kitelepítését.
Érdeklődve várom államtitkár asszony válaszát.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi