GYIMÓTHY GÉZA

Full text search

GYIMÓTHY GÉZA
GYIMÓTHY GÉZA (FKGP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Pokorni Zoltán képviselő úr felvetésére a Független Kisgazdapárt képviselőcsoportja nevében reagálnék.
Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a nemzeti alaptantervvel kapcsolatos állásfoglalás minél szélesebb körben megjelenjen a társadalomban. Arról az adatról, hogy a pedagógusoknak körülbelül 60 százaléka támogatja a nemzeti alaptanterv ilyen mérvű bevezetését - időpontra gondolok és magára az állásfoglalásra -, erről a Független Kisgazdapártnak az a véleménye, hogy nagyon kiszolgáltatott helyzetben vannak Magyarországon a pedagógusok, nagyon nagy a munkanélküliség, az elnőiesedett szakmában nagyon nagy a munkanélküliség, és gyakorlatilag ezért kiszolgáltatottak az igazgatónak vagy mindazoknak, akik gyakorlatilag döntenek a pedagógusok előmenetelében.
A Független Kisgazdapárt elve a nemzeti alaptantervvel kapcsolatban az, hogy a szükséges tanulmányokat a régi öregek, de talán még mi is kezdetben, akik a középkorosztályhoz tartozunk, megkaptuk, az "Isten, haza, család" ismeretére, szeretetére tanították általános iskolában, de még középiskolában is a gyermekeket, tehát egy alapvető tudást kaptak a magyar keresztény államismeretből, az "Isten, haza, család" ismeretéből, szeretetéből.
Ma ez sajnos nem mindig található meg, mert túl hamar akarják a gyermekeket a mai - úgymond - "modern kor", idézőjelbe tett modern kor ismereteire megtanítani. Azok a régi idős emberek még most is emlékeznek Petőfi, Arany, Ady bármelyik versére, és elmondják egy kiránduláson, egy templomi vagy bármilyen kulturális alkalmakkor. Bizony, ma a gyermekeinkből ez hiányzik, hisz csak egy sikerélményre, egy adott eseményre való verstanulásra, nem pedig az életre akarják őket nevelni az iskolában.
Ezért mi sikerpropagandának tartjuk a nemzeti alaptantervvel kapcsolatos mindenféle brosúra, kiadvány, röplap készítését, és nagyon szeretnénk és kérnénk a tisztelt kormányzatot, elsősorban a kulturális kormányzatot, hogy alapvető, hosszú évtizedekre megalapozott nemzet, Isten és haza, család iránti szeretetre (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), ismeretre tanítsák meg a jövő nemzedékét.
Köszönöm szépen. (Taps az FKGP padsoraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi