DR. PUSZTAI ERZSÉBET

Full text search

DR. PUSZTAI ERZSÉBET
DR. PUSZTAI ERZSÉBET (MDNP): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt képviselőtársaim! Államtitkár úr nagy lendülettel mondta el azt, hogy milyen óriási széles körű egyeztetés volt. Talán tanácsosabb lenne megkérdezni azokat a szervezeteket, amelyek erről az egyeztetésről elmondták a véleményüket.
Elmondták a véleményüket arról, hogy az egészségbiztosítási törvényről nem volt hosszan tartó, széles körű egyeztetés, hiszen a végleges formája csak nagyon-nagyon későn alakult ki. Elmondták a véleményüket arról, hogy ez az egészségbiztosítási törvény véleményük szerint tárgyalásra alkalmatlan. Egyébként pedig valóban mindenféleképpen az egészségügyi törvénnyel együtt kellene tárgyalni, hiszen sokkal inkább tartozik össze az egészségügyi törvénnyel, mint a nyugdíjreform törvénycsomagjával. Tehát ez már a második tényező, amiben a szakmai testületek nem értettek egyet az előterjesztéssel; a harmadik pedig az, hogy az egészségügyi törvény számos kérdésében sem értettek egyet.
Persze lehet olyanokat mondani, amit legutóbb Kökény miniszter úr mondott, hogy a döntés kompromisszummal született, és a kompromisszumot úgy kell érteni, hogy a szakmai testületek tiltakoztak ellene, a minisztérium mégis megcsinálta. Ha ezt kompromisszumnak nevezzük, akkor ez persze egy sajátos megközelítése a dolognak, de tényszerűen bizonyítható, hogy azokon az egyeztetéseken, amelyeket lóhalálában - néhány napot adva a szakmai testületeknek véleményalkotásra - lefoly-tattak, a szakmai fórumokon nem értettek egyet az előterjesztéssel. Köszönöm figyelmüket.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi