DR. VILÁGOSI GÁBOR

Full text search

DR. VILÁGOSI GÁBOR
DR. VILÁGOSI GÁBOR belügyminisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársam! A Postabank és Takarékpénztár Részvénytársasággal kapcsolatos események valóban közérdeklődésre tartanak számot, a bankrendszerbe vetett bizalom valóban nagyon fontos, és ez meginoghat, ezzel teljes mértékben egyetértek.
Ugyanakkor pedig valóban látni kell azt, hogy ezek után megtörtént a feljelentés, mint ahogy azt meg kellett tenni a Btk. 270. §-ára alapozva. A nyomozás folyik, több száz ember kihallgatása, a bizonyítékok, az adatok gyűlnek, ugyanakkor pedig egy nyomozati szakban természetesen nem lehet ezeket nyilvánosságra hozni. (Dr. Bánk Attila bólogat.) Vannak jogelvek, amelyek egy demokráciában, egy jogállamban betartandók: ártatlanság vélelme, személyiségi jogok.
De a jogon kívül talán erkölcsi szempontból sem lenne szerencsés, ha bizonyos eljárási folyamatokról mindig mindenkit tájékoztatnánk. Meg kell várni, amíg a nyomozás befejeződik, és azt hiszem, egy jogállamban ez a menet. Ha történik valami, akkor - nagyon bízom benne - a hatóságok felderítik, és nekem is csak az lenne a kérésem: ha már egyszer akkor, február végén, március elején volt pánik, akkor itt a parlamentben mi ne csináljuk a pánikot. És Quo vadis, domine?
Köszönöm szépen. (Taps. - Derültség.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi