DR. KUTRUCZ KATALIN

Full text search

DR. KUTRUCZ KATALIN
DR. KUTRUCZ KATALIN (MDNP): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Én is szeretném az Országgyűlés támogatását kérni azokhoz a módosító indítványokhoz, amelyekről Balsai képviselő úr beszélt az előbb. Ugyanakkor ezen módosító indítványok sorsa is mutatja azt, hogy mennyire nem volt sok értelme módosító indítványokat beterjeszteni az igazságügyi törvénycsomaghoz, ezért a Magyar Demokrata Néppárt ezt nem is tette meg.
(10.40)
Igaz ugyan, hogy Csákabonyi képviselő úr elmondta az előbb, hány ellenzéki indítványt támogattak; igen ám, de ha megnézzük, hogy ezek milyen típusú ellenzéki indítványok, akkor egy érdekes következtetésre jutunk: nem támogatták az érdemi ellenzéki indítványokat. Ez egyébként már előre látszott abból az elszánásból, ami látszott a kormánypárti képviselőkön, hogy mindenképpen keresztülviszik a koncepciójukat. Támogatták azonban az olyan ellenzéki indítványokat, mint például a 19. pontban szereplőt, ahol ellenzéki képviselők elvégezték a technikai segédszemélyzet munkáját ennél a törvényjavaslatnál, tehát a technikai hibákat, az egyértelmű technikai hibákat kijavították a törvényjavaslatban.
Ugyanakkor az összes koncepcionális hiba benne maradt, és az egész igazságszolgáltatási reform magában hordozza azokat a veszélyeket, amelyeket az általános vitában elmondtunk.
Miután itt érdemi javulás nem várható, ezért a vita további szakaszában nem fogunk részt venni - de természetesen végig fogom ülni az egész vitát.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi