ELNÖK (dr. Füzessy Tibor)

Full text search

ELNÖK (dr. Füzessy Tibor)
ELNÖK (dr. Füzessy Tibor): Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a gazdasági reklámtevékenységről szóló törvényjavaslat záróvitája és zárószavazása. Az előterjesztést T/3712. számon, az egységes javaslatot pedig T/3712/239. számon kapták kézhez képviselőtársaim. A Házszabály 107. §-ának (1) bekezdése alapján az alkotmányügyi bizottság módosító javaslatokat nyújtott be, amelyeket a T/3712/241. számú ajánlás I. fejezete tartalmaz.
Tisztelt Országgyűlés! Megkérdezem Hack Péter urat, az alkotmányügyi bizottság elnökét, kívánja-e a módosító javaslatokat szóban is megindokolni. (Dr. Hack Péter nemet int.) Nem kívánja.
Tisztelt Országgyűlés! A Házszabály szerint a záróvitában a részletes vitára vonatkozó rendelkezéseket kell alkalmazni. Felhívom képviselőtársaim figyelmét, hogy az ajánlás II. fejezetében az alkotmányügyi bizottság a korábbi országgyűlési döntéseknek megfelelően korrigálta az egységes javaslat szövegét. Ennek megfelelően tehát a záróvita és a zárószavazás is a korrigált szöveg szerint történik.
Kezdeményezem, hogy a vita a következő szakaszok alapján történjék: az 1. és 2. pont vitája, amelyek az általános rendelkezések körében elhagyásokat javasolnak; a 3-7. pontok vitája, amelyek az általános reklámtilalmak és a korlátozások egyes szabályainak módosításait tartalmazzák; végül a zárórendelkezések módosításait tartalmazó 8-12. pontok vitájára kerül sor.
Kérem, hogy az indítványról kézfelemeléssel határozzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés látható többsége a záróvita szerkezetére tett indítványomat elfogadta.
Megkérdezem képviselőtársaimat, kíván-e valaki szólni az 1. és 2. pontokhoz. (Senki sem jelentkezik.) Felszólaló nem jelentkezik, a vita e szakaszát lezárom.
Megkérdezem képviselőtársaimat, kíván-e valaki szólni az ajánlás 3-7. pontjaihoz. (Senki sem jelentkezik.) Felszólaló nem jelentkezik, a vita e szakaszát lezárom.
Megkérdezem képviselőtársaimat, kíván-e valaki szólni az ajánlás 8-12. pontjaihoz. (Senki sem jelentkezik.) Felszólaló nem jelentkezik.
(19.00)
Tisztelt Országgyűlés! A vita e szakaszát és a záróvita egészét lezárom.
Megkérdezem Fazakas Szabolcs ipari, kereskedelmi és idegenforgalmi miniszter urat, kíván-e válaszolni a vitában elhangzottakra. (Dr. Fazakas Szabolcs: Nem.) Nem kíván válaszolni.
Tisztelt Országgyűlés! A módosító javaslatokról történő határozathozatal következik. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e az alkotmányügyi bizottság módosító javaslatait a T/3712/241. számú ajánlás 1-12. pontjai szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatokat 236 igen szavazattal, 17 nem szavazattal, 34 tartózkodás mellett elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Most a törvényjavaslat egészéről határozunk. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a gazdasági reklámtevékenységről szóló törvényjavaslatot, az imént módosított szöveg szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a törvényjavaslatot 198 igen szavazattal, 60 nem szavazattal és 23 tartózkodással elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! A Kereszténydemokrata Néppárt képviselőcsoportja nevében Hasznos Miklós úr kívánja a frakció szavazatát indokolni.
Megadom a szót.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi