ELNÖK (dr. Gál Zoltán)

Full text search

ELNÖK (dr. Gál Zoltán)
ELNÖK (dr. Gál Zoltán): Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyűlés! A szavazásra feltett módosítójavaslat-sor minden elemét támogatja az előterjesztő.
A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a támogatott módosító javaslatokat? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a támogatott módosító javaslatokat 291 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 18 tartózkodással elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Most azokról a módosító javaslatokról határozunk az ajánlás és a kiegészítő ajánlás sorrendjében, amelyeket az előterjesztő nem támogatott, illetőleg a támogatott módosító javaslatok elfogadása után még szavazni lehet róluk.
Az ajánlás 1. pontjában Salamon László és képviselőtársai a törvényjavaslat 1. §-ának módosítását kezdeményezik, és ezzel összefüggésben a törvényjavaslat minden olyan hivatkozásában, ahol állami vezető szerepel, helyette kormány tagja, államtitkár, helyettes államtitkár megnevezés alkalmazását javasolják. Frakciókérésre szavaz az Országgyűlés.
Az Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 88 igen szavazattal, 216 ellenszavazattal és 7 tartózkodással nem fogadta el.
Az ajánlás 2. pontjában Salamon László és képviselőtársai a törvényjavaslat 4. §-a (2) bekezdésének elhagyását javasolja. Az alaprendelkezés az állami vezetőkre vonatkozó összeférhetetlenségi kérdések szabályozását tartalmazza. Felhívom képviselőtársaim figyelmét, hogy a javaslat elfogadása kizárja az 5. pontban lévő, kormány által támogatott javaslat elfogadását. Frakciókérésre szavaz az Országgyűlés.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 58 igen szavazattal, 249 ellenszavazat és 5 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Most az alkotmányügyi bizottság javaslatáról határozunk az ajánlás 5. pontja szerint, amely a törvényjavaslat 4. §-a (2) bekezdése c) pontjának módosításával azt kezdeményezi, hogy helyettes államtitkár összeférhetetlenségi kérdésében a miniszter határozzon. A kormány a módosító javaslatot támogatja, a Fidesz-frakció kérésére külön határoz azonban az Országgyűlés.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 301 igen szavazattal, 9 ellenszavazat és 4 tartózkodás mellett elfogadta.
A kiegészítő ajánlás II. fejezetében szereplő módosító indítványában Sebők János a törvényjavaslat 10. §-ának kiegészítését javasolja. Ebben azt kezdeményezi, hogy a köztársasági elnök a koalíciós pártok frakcióvezetőinek javaslata alapján terjessze elő az új miniszterelnök személyét.
A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 11 igen szavazattal, 287 ellenszavazat és 17 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 15. pontjában Salamon László és képviselőtársai a törvényjavaslat 13. §-ának módosítását javasolják. Az alaprendelkezés a miniszter akadályoztatása esetén történő helyettesítésre vonatkozó szabályokat tartalmazza. A rendelkezés e) pontjának módosítására alternatív megoldást kínál az ajánlás 16. pontjában szereplő, kormány által is támogatott módosító indítvány. Frakció kérésére szavazunk.
A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító indítványt? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés 74 igen szavazattal, 237 ellenszavazat és 3 tartózkodás mellett a módosító javaslatot nem fogadta el.
Most Hack Péter indítványáról határozunk az ajánlás 16. pontja szerint. Javaslatában a törvényjavaslat 13. §-a e) pontjának módosítását javasolja azzal, hogy jogszabály kiadása esetén tárca nélküli miniszter akadályoztatásakor őt a Miniszterelnöki Hivatal megbízott politikai államtitkára helyettesíti. A javaslatot a kormány és az alkotmányügyi bizottság támogatja, a Fidesz-frakció kérésére külön szavazunk.
A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 255 igen szavazattal, 38 ellenszavazat és 22 tartózkodás mellett elfogadta.
(18.20)
Az ajánlás 25., valamint 47. pontjaiban Pallag László nyelvtani szövegmódosításokat terjeszt elő a törvényjavaslat 17. § (1) bekezdés d) és e) pontjaiban, valamint a 43. § szövegében. Frakció kérésére szavazunk.
A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés 50 igen szavazattal, 244 ellenszavazattal és 19 tartózkodással a módosító javaslatot nem fogadta el.
Az ajánlás 31. pontjában Hack Péter és képviselőtársai a törvényjavaslat 20. § (2) bekezdésének elhagyását javasolják. Az alaprendelkezés szerint politikai államtitkár meghatározott feladat elvégzésére is kinevezhető. Felhívom képviselőtársaim figyelmét, hogy a javaslat elfogadása kizárja a 32. pontban lévő javaslat elfogadását. Az alkotmányügyi bizottság nem támogatja.
És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 134 igen szavazattal, 170 ellenszavazattal és 8 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Most Pallag László indítványáról határozunk az ajánlás 32. pontja alapján, amelyben nyelvtani szövegmódosítást indítványoz a törvényjavaslat 20. § (2) bekezdésében. A frakció kérésére szavazunk.
A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 34 igen szavazattal, 262 ellenszavazattal és 17 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 37. pontjában Dávid Ibolya és képviselőtársai a törvényjavaslat 32. §-ának elhagyását kezdeményezik. Az alaprendelkezés a közigazgatási államtitkárral szemben kiszabható fegyelmi büntetéseket és az eljárás szabályait tartalmazza. Frakciókérésre szavazunk.
A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító indítványt? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 58 igen szavazattal, 258 ellenszavazattal és 1 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 44. pontjában Hack Péter a törvényjavaslat 41. § (1) bekezdésének és ezzel összefüggésben a 45. pontban a (2) bekezdés módosítását kezdeményezik. Javaslata szerint a Miniszterelnöki Hivatal élén közigazgatási államtitkár áll, mellette politikai és helyettes államtitkárok működhetnek. A javaslatokat az alkotmányügyi bizottság támogatja.
És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 124 igen szavazattal, 184 ellenszavazattal és 4 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 46. pontjában Salamon László és képviselőtársai a 42. § (1) bekezdésének módosítását és ezzel összefüggésben minden olyan hivatkozásban, ahol "politikai tisztséget betöltő vezető" szerepel, helyette "kormány tagja és a politikai államtitkár" megnevezés alkalmazását javasolják. Az alkotmányügyi bizottság támogatja.
És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 140 igen szavazattal, 168 ellenszavazattal és 7 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 61. pontjában Salamon László és képviselőtárai a törvényjavaslatot új paragrafussal javasolják kiegészíteni. Ebben azt kezdeményezik, hogy akit megbízásából törvény megsértése miatt mentenek fel, nem tarthat igényt az őt megillető juttatásokra. Frakciókérésre szavazunk.
A tisztelt Országgyűlés támogatja-e a módosító indítványt? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés 90 igen szavazattal, 206 ellenszavazattal és 13 tartózkodás mellett a módosító javaslatot nem fogadta el.
Az ajánlás 64. pontjában Pancza István a törvényjavaslat 55. § (1) bekezdésének módosításával azt kezdeményezi, hogy a törvény a kihirdetést követő 30. napon lépjen hatályba. Frakció kérésére szavazunk.
A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 57 igen szavazattal, 242 ellenszavazattal és 11 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Tisztelt Országgyűlés! A határozathozatal végére értünk. Megkérdezem, van-e valakinek tudomása olyan módosító javaslatról, amelyről nem szavaztunk, de kellett volna. (Nincs jelentkező.) Ilyen nincs.
Tisztelt Országgyűlés! Bejelentem, hogy a zárószavazásra jövő heti ülésünkön kerül sor. (Folyamatos zaj.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi