BAUER TAMÁS

Full text search

BAUER TAMÁS
BAUER TAMÁS (SZDSZ): Köszönöm a szót, elnök úr. Mind Kósa Lajos, mind Demeter Ervin értetlenségét fejezte ki amiatt, hogy ezt a törvényjavaslatot most nyújtja be a kormány és nem akkor, amikor majd valamikor a privatizáció utáni teendőkről lesz szó.
Azt hiszem, teljesen logikus a kormány eljárása, hiszen itt arról van szó, hogy mit kell csinálni, amíg folyik a privatizáció. Az a feltételezett másik elképzelés pedig arról szól, hogy mi legyen utána. Nyilvánvaló, hogy az ember először elkészíti és megeszi a vacsorát, és utána fekszik le aludni. Amit önök javasolnak, az azt jelentené, hogy először feküdjünk le aludni és utána készítsük el magunknak a vacsorát, ami kétségkívül nem egy célszerű eljárás.
A második megjegyzésem: Demeter Ervin utalt egy korábban igazságügyi államtitkár jogász professzornak egy alkotmánybírósági beadványára, amiről én tudok, de ez a beadvány nemcsak a jelenlegi, hanem az előző kormány egész privatizációs tevékenységét, a '92-es privatizációs törvényt is kérdésessé teszi - hiszen ő akkor igazságügyi államtitkárként azt a törvényt is ellenezte! Szerintem egyébként nincs igaza.
A harmadik megjegyzésem pedig: már reggel is beszéltünk arról, hogy ez a végkiárusítás egy szerencsétlen terminológia, kedves Demeter Ervin. Akkor lehet kiárusításról beszélni, ha indokolatlanul gyors a folyamat. Ha nyolc év alatt a magyar privatizáció nagyjából megvalósul, az nem tekinthető gyorsnak. A kelet-német privatizáció sokkal gyorsabb volt, a cseh körülbelül ugyanilyen tempóban ment végbe. Ez nem túl gyors privatizáció. És azt sem állíthatja senki; az lenne kiárusítás, ha indokolatlanul, bizonyíthatatlanul indokolatlanul olcsón adnák el az állami vagyont. Ilyesmit azonban még soha a Magyar Demokrata Fórum nem tudott kimutatni, alátámasztani. Úgyhogy ez csak egy hangulatkeltő kifejezés, de semmiféle alapja sem most, sem korábbi MDF-es felszólalásokban nem volt. Köszönöm szépen.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi