KÓSA LAJOS

Full text search

KÓSA LAJOS
KÓSA LAJOS (Fidesz): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Kedves Bauer Tamás Képviselőtársam! Most már kezdem megérteni, hogy ez a kormány miért nem lát tovább az orra hegyénél. Ugyanis az ön felszólalásából világossá vált, hogy ön, aki kétségtelenül egy felkészült, nagy tudású képviselője, hív korifeusa ennek a kormányzatnak, mindig késő estig itt küzd, egész inaszakadtáig azért, hogy az egyébként rossz, kapkodós, elképzelés nélküli kormányzati javaslatokról bebizonyítsa nekünk, hogy jó, stratégiai gondolkodása van, hosszú távú. Most ebben a kétpercesében elárulta, fogalma sincs arról, hogy mit jelent a stratégiai gondolkodás. (Bauer Tamás mosolyogva ingatja a fejét.)
Az ön példájánál maradva: az ember először megeszi a vacsorát, és utána lefekszik aludni. (Bauer Tamás: Ágyban kell vacsorázni!?) Igen ám, de kedves Bauer Tamás, ha például én a vacsorámat úgy szereztem, hogy eladtam az ágyat érte, akkor hiába akarok később lefeküdni, miután az nem jutott eszembe, hogy megeszem a vacsorát, amit az ágy eladásából vettem, akkor talán nem tudok hova lefeküdni! (Derültség.) Tehát minden emberi cselekvés közben nemcsak konkrétan arra kell koncentrálni, amit csinálok, hanem már a következő lépéseken is jár az ember agya. Amennyiben nem jár, akkor olyan meglepetések érik, hogy bemegy a hálószobába és azt mondja: te jó Isten, nincs ágy! Hol az ágyam? Miből vettem a vacsorát? Ja, persze, abból vettem a vacsorát, hogy eladtam az ágyat érte! Á, nem jól van ez így valahogy! (Derültség.) Ez a példa is jól mutatja azt, hogy így nem lehet gondolkodni.
Bármilyen stratégiát tesz le a kormány az asztalra, ha az nem áll összhangban már most a cselekvésekkel, abból nem lesz semmi. És ezt tudomásul kell venni. Sajnos mi ezt nem tudjuk ellenzéki oldalról tudomásul venni, hanem csüggedten, fáradtan, elkeseredve vesszük tudomásul, hogy nem tudom, miért, a kormányzat, még az olyan tudós képviselőtársak sem látják azt be, mint Bauer Tamás, hogy hosszú távon kell gondolkodni. Nem mindig a mindennapoknak él az ember. Pont ez a szép - mondjuk - a gazdaságpolitikában, hogy olyan távlatokban kell gondolkodni, amiről (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) nem minden körülményt ismerek. Próbálkozni kell vele - hátha egyszer sikerülni fog!
Köszönöm szépen.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi