DR. FARKAS GABRIELLA

Full text search

DR. FARKAS GABRIELLA
DR. FARKAS GABRIELLA (MDNP): Köszönöm a szót, elnöknő. Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! A magyar mezőgazdaság támogatása ebben az évben 108 milliárd forint támogatásra fordítható összegben testesült meg. Igaz ugyan, hogy a miniszterelnök úr akkor, amikor nagy számot akart mondani, ezt 200 milliárdnak mondta - kérdésre hozzátette azért, hogy ezzel együtt kell érteni a vidékfejlesztésre szánt összeget is.
A múlt héten kormányfői nyilatkozat hangzott el, amely szerint a jövő évi költségvetésben két dolog kap prioritást: a közbiztonság és a mezőgazdaság. Szombaton azonban a pénzügyminiszter úr nyilatkozatát hallottam, amely szerint az agrárszférára, a vidékfejlesztésre összesen 140 milliárd forintot szán a költségvetés. Ő kimondta, hogy összesen. A koalíciós partner nevében nyilatkozott a frakcióvezető úr, ő más tárgyakat jelölt meg prioritásként, nem a mezőgazdaságot.
De a kérdésem nem ezt a koalíciós furcsaságot boncolja. Azt szeretném tudni, hogy miféle prioritás az, ami kevesebb támogatási összegben testesül meg, mint az elmúlt évi. Ezek a nyilatkozatok az egyes kormánytagok szájából az ő írói munkásságuk részei-e, avagy felelős kormánynyilatkozatok? Egyáltalán tudjuk-e már azt, hogy a jövő évben mennyi lesz az agrárszférára fordítandó összeg, és ezt magában vagy a vidékfejlesztésre szánt összeggel együtt kell-e értenünk?
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi