DR. LÖVEY LÁSZLÓ GÁBOR

Full text search

DR. LÖVEY LÁSZLÓ GÁBOR
DR. LÖVEY LÁSZLÓ GÁBOR (MSZP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! Az elmúlt hetek csapadékos időjárása miatt hatalmas agyagtömbök zúdultak a fonyódi magaspartról a mélybe, oda, ahol a 7-es főközlekedési út és a Budapest-Nagykanizsa-Murakeresztúr vasúti fővonal a majdnem függőleges magaspart és a Balaton között húzódik. Szerencsére most nem történt baleset, mert az út menti árok megállította a földtömeget.
Megkezdődött az idegenforgalmi szezon. Ezen az úton most még több autó közlekedik, mint korábban, és a kamionok által keltett rezgések az esőtől fellazult, átázott partoldalt tovább lazítják. Egy újabb omlás tragédiát okozhat.
Az önkormányzat felvállalta a hegyoldal-megerősítés munkálatainak koordinációját, a szükséges tervek már rendelkezésre állnak. A további omlások megakadályozása miatt elengedhetetlenül szükséges munkálatokra 80 millió forint volna szükséges. Az önkormányzatnak nincsen ennyi pénze. Meg kell jegyezni azt is, hogy a veszélyeztetett terület nem önkormányzati tulajdon: 2 százaléka a katolikus egyház tulajdonában van, 16 százaléka magántulajdon, 82 százaléka pedig állami tulajdon.
Államtitkár Úr! Ha nem erősítik meg a hegyoldalt, előbb vagy utóbb biztosan bekövetkezik a katasztrófa. A Vitorlás utcában a 12. és a 38. házszám között tizennégy lakóház, illetőleg nyaraló van közvetlen veszélyben, de egy, az út és a vasút eltorlaszolását okozó katasztrófa - földomlás - elhárítása is biztosan többe kerülne, mint 80 millió forint. Kérdezem ezért: lesz-e pénz a magaspart megerősítésére, lesz-e 80 millió elhárítani egy esetleg emberéleteket is követelő tragédiát?
Köszönöm. (Taps a kormánypárti padsorokból.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi