DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, igen tisztelt elnök asszony. Tisztelt Képviselőtársaim! Mindenesetre rendkívül megnyugtató, hogy az államtitkár úr önmaga tevékenységével ennyire meg van elégedve. Én azt kell mondjam, hogy sajnos a pénzügyi körök és az ország gazdasága nem ad semmiféle okot ilyen optimizmusra, mint amit az ön szavaiból kivehettünk. (Közbeszólások a kormánypárti padsorokból.) Hiszen elég, ha arra utalok, hogy rossz kölcsönökre meg bankkonszolidációra az 1990-es ciklustól számítva a mai napig legalább 500 milliárd forint ment el.
Ami a garanciavállalásokat illeti, elég, ha csak arra utalok, hogy a '95. év végi privatizációs többletbevételt követően hónapokkal később derült ki, hogy önök mindösszesen 300 milliárd forint megfizetésére vállaltak garanciát, tehát egyáltalán nem hiábavaló a kérdés, különösen azoknál az úgynevezett rossz kölcsönöknél, ahol az volt a technika, hogy kiadtak olyan összegeket, amelyekről lehetett tudni, hogy visszafolyni nem fognak. Ezt követően létrehoztak egy kft.-t, a kft.-nek megadták a megbízást a behajtásra - a kft. pedig soha nem tudott semmit behajtani. Ezek után ön humorizál, ahelyett, hogy valóban elolvasná a Napi Gazdaság '97. január 29-ei számát, és megnézné a többi adatot!
Tehát nagyon is indokolt volt ez az interpelláció, és nagyon is rossz az ön válasza, igen tisztelt államtitkár úr, amint azt az előbb felhozott tények (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) és a gazdaság általános állapota igazolja. Ezért az ön válaszát nem áll módomban elfogadni. (Taps az FKGP és a KDNP padsoraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi