DR. JÁNOSI GYÖRGY

Full text search

DR. JÁNOSI GYÖRGY
DR. JÁNOSI GYÖRGY (MSZP): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Nem bizottsági elnökként kértem szót, inkább személyes érintettség okán, hiszen Dávid Ibolya képviselő asszony (Dr. Pusztai Erzsébet: Ilyen nincs!) megszólított a napirend előttijében. Rögtön azonban szeretném hozzátenni, inkább felhasználni szeretném ezt arra, hogy elmondjam, a képviselő asszonynak szinte minden lényeges megállapításával egyetértek. (Szórványos taps a jobb oldalon.)
Egy dolgot szeretnék az ÁPV Rt. védelmében elmondani. 1990-ben összeomlottak a Szekszárdi Húsipari Vállalat piacai, és a Kaposvár-Baja-Szeged háromszögben a piaci versenyben bizony fokozatosan alulmaradt ez a cég. Így az ÁPV Rt.-t a szerződéskötéskor az a cél vezette, hogy megpróbálja megmenteni, megtartani a munkahelyeket, és vállalta azt a kockázatot, vállalta azokat a feltételeket, amelyek a szerződésben aztán megjelentek.
Időközben világossá vált, hogy nem volt sikeres ez a privatizáció. Időközben világossá vált, hogy a tulajdonos visszaél a szerződés adta lehetőségekkel. A munkaügyi tárca folyamatos bejelentések alapján bírsággal sújtotta a céget. Államtitkár úr elmondta, hogy most a munkavállalók jogtalan átáramoltatása nyomán újabb százmilliós büntetést rótt ki.
Én azonban úgy látom, lassan megérett a helyzet, hogy magát a szerződést vizsgálja felül az ÁPV Rt., és megérett a helyzet arra, hogy a felszámolás során megpróbáljunk közös erőfeszítéssel olyan új tulajdonost találni, aki tisztességesen próbálja végezni a feladatát.
Én örülök ennek a napirend előtti felszólalásnak, örülök a reagálásoknak, mert ez azt jelzi, hogy közös összefogással, a kormányzat oldaláról egy kicsit erőteljesebb aktivitással megoldhatóak azok a problémák, amelyek ott Szekszárdon ma nagyon súlyos konfliktusokat jelentenek.
Köszönöm szépen a figyelmüket. (Taps.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi