KARL IMRE

Full text search

KARL IMRE
KARL IMRE, a gazdasági bizottság alelnöke: Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselőtársaim! Az a helyzet, hogy egy nagyon érdekes hozzászólás volt az, amit Varga Mihály megítélésem szerint elmondott. Meg kell mondjam, nagyon tisztelem és becsülöm őt, elsősorban azért a heroikus küzdelemért, amivel igyekszik ezt a helyzetet, ami a magyar gazdaságban ma láthatóan bekövetkezett, valahogy úgy beállítani, mintha ez mégsem lenne valóságos. Ez tényleg nagyon elismerésre méltó.
Azt hiszem, a Fidesznek szembe kellene nézni azzal a ténnyel, hogy a magyar gazdaságban olyan változások következtek be az elmúlt egy évben - és ez a mai napra megítélésem szerint visszafordíthatatlanná vált -, amelyek ezt a gazdaságot véglegesen átbillentették a gazdasági rendszerváltás másik oldalára.
Azt javasolom, hogy ezzel kapcsolatosan egy másfajta megközelítéssel próbálja azokat a hibákat, amelyek természetesen még mindig nagyok sokrétűek, feltárni, és ez talán érdemben is változtatna ezen a vitán.
Azt gondolom, hogy ezek a megítélések, amelyek többek között itt elhangzottak a Ház mai napi vitájában - a legutolsó is Bogárdi képviselő úrtól -, azért nem igazából jók, mert a tények, amelyeket a közvélemény legalább a sajtón keresztül, ha nem a szakmán keresztül megismerhetett - és azt hiszem, önök is -, teljesen világosan mutatják, hogy többek között a magyar gazdaságpolitika, a kormány gazdaságpolitikájának antiinflációs része az elmúlt időszakban legalábbis elismerésre méltónak számít.
(9.30)
Hiszen a korábbi 18 százalékos bejelentéssel, tervvel szemben a legutolsó mérések egy ennél kisebb, 17,7 százalékos szintet mutatnak, és talán ez az egyik olyan fokmérője a gazdasági változásoknak sok minden más mellett, ami leginkább a napi munkában tetten érhető. Nos, én csak azt javaslom a képviselőtársaimnak, hogy ezeket a gazdasági eredményeket ne sikerpropagandaként, hanem csak egyszerűen - adott esetben, ha szükséges - sikerként értékeljük; és az ország érdekében mondjuk ki, hogy ez sikernek számít, hiszen a megítélésünk nagy részben ettől is múlik - és ez nem propaganda.
Köszönöm szépen. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi