TAMÁSSY ISTVÁN

Full text search

TAMÁSSY ISTVÁN
TAMÁSSY ISTVÁN (SZDSZ): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! A 69. § mellett szeretnék érvelni, amelyet a környezetvédelmi bizottság adott be, és tulajdonképpen azzal a kérdéssel foglalkozik, amit Hegyi Gyula képviselőtársam említett.
Úgy gondolom, hogy az általa elmondottak feltétlenül igazak és támogatásra érdemesek a tekintetben, hogy valamifajta nyilvántartásra feltétlenül szükség van. Ugyanakkor - még egyszer teljesen egyetértve ezzel a gondolattal - a környezetvédelmi bizottság által javasolt formában egy többletgondolat lát nyilvánosságot. Ez a többletgondolat pedig az, hogy nem törvényben, nem államilag, hatóságilag kötelezzük a társasházakat arra, hogy lakónyilvántartást vezessenek, hanem a közgyűlés határozattal kötelezheti a tulajdonostársakat, hogy közös képviselőjüknek jelentsék be azokat a bizonyos adatokat, amelyek feltétlenül szükségesek, és szükségét látjuk annak, hogy be legyenek jelentve. Ez a 69. pont egy új 14. §-ként jelenik meg, és ennek a)-tól d) pontjáig terjedően részletesen meg van határozva, melyek azok az inkriminált adatok, amelyeknek a bejelentése szükséges.
Amit pedig a 71. §-sal kapcsolatban Mészáros István László képviselőtársam elmondott, azt hiszem, szükséges lenne még egyszer aláhúzni, hogy ez a mindennapok gyakorlatából vett probléma, amelyet valóban ilyen formában lenne célszerű megoldani, amelyet sajnos a nem támogatottak között vagyok kénytelen látni.
Köszönöm szépen. (Taps az SZDSZ soraiból.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi