DR. HÁZAS JÓZSEF

Full text search

DR. HÁZAS JÓZSEF
DR. HÁZAS JÓZSEF, a környezetvédelmi bizottság előadója: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! A környezetvédelmi bizottság kijelölt bizottságként már május 7-én tárgyalta a T/4254. számú, az állatok védelméről és kíméletéről szóló törvényjavaslatot. A bizottsági vitában az előterjesztő Környezetvédelmi és Területfejlesztési Minisztérium képviselőin kívül részt vettek az állatvédelemmel foglalkozó civil szervezetek megbízottai is.
A javaslatot szükségesnek és időszerűnek tartotta a bizottság, mivel eddig ilyen átfogó szabályozás az állatok tekintetében nem volt, valamint azért is, mert a bizottság által kezdeményezett országgyűlési határozat rendelkezik állatvédelmi törvény megalkotásáról.
A bizottsági vitában felszólalt az Országos Környezetvédelmi Tanács elnöke, aki az állatkísérletekkel kapcsolatban tett javaslatokat. Akkor a bizottság további részletes vizsgálatokat tartott szükségesnek. Az azóta eltelt időben több egyeztetés történt a témában, és a bizottságunk által szervezett parlamenti nyílt napra készült jelentés részletesen foglalkozik a kérdéssel. A nyílt nap anyagát megkapták a képviselőtársaim; esetleg akik nem kapták meg, a környezetvédelmi bizottságnál ez még beszerezhető.
A környezetvédelmi bizottság előremutatónak tartja az indoklás külön részében szereplő, a hatások számbavételével foglalkozó társadalmi és gazdasági elemzést. Bár a törvények hatásainak előzetes vizsgálatát jogszabály írja elő, ennek ellenére sok törvényjavaslat benyújtásakor ez hiányzik.
(17.50)
Véleményünk szerint a javaslat megfelel a jogszabályszerkesztés alapelveinek, logikai felépítése, közérthetősége jó. A bizottság egyhangúlag általános vitára alkalmasnak tartotta, és úgy látja, hogy az időközben tartott egyeztetések és a nyílt napon elhangzott javaslatok alapján a társadalmat jól szolgáló törvény alkotható. Köszönöm. (Taps.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi