DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Képviselőtársaim! Mindenekelőtt engedjék meg, hogy egy észrevételt tegyek azzal a konstrukcióval kapcsolatban, hogy a miniszterelnök úr után rögtön Medgyessy miniszter úr kért napirend előtti felszólalást.
Ez sérti a házbizottság előtti megállapodásunk tartalmának azt a részét, amely úgy hangzott, hogy a miniszterelnöki felszólalásra azért csak 5, illetőleg 8 perces reagálási lehetőség van, mert az ezt követő napirend előtti felszólalásainkban visszatérhetünk a miniszterelnöki reagálásra. A miniszterelnök úr a sikertelen felszólalásait követően egy menekülési útvonalat épített ki magának azzal, hogy Medgyessy miniszter úr felszólalt, ez alatt ő kiszaladhatott, tehát amikor majd mi visszatérünk az ő felszólalására, akkor úgy tehet, mintha ő már ekkor joggal lenne távol.
Ami most már a konkrét adatokat illeti:
A miniszter úr megint megfeledkezett arról, hogy nem elégséges egy sikertörténetet előadni, hanem alá kellene támasztani azokat adatokkal. Az 50 milliárdos mezőgazdasági tételt például megelőzte a miniszterelnök úrhoz, a Metész-tüntetés kapcsán általam hozzá intézett levél, amelyben én 60 milliárd forintot javasoltam. Akkor a miniszterelnök úr azt mondta, hogy nincs pénze. Amikor én megjelöltem, hogy hol a pénz, akkor nagy nehezen az 50 milliárd forintot odaadták, de nem a kistermelőknek, nem az árutermelőknek - hanem az exportőröknek meg importőröknek! (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét. - István József tapsol.)
Az összes további nincs hatásvizsgálattal alátámasztva, ezért ezek a sikertörténetek felfoghatatlanok. Köszönöm. (Taps az FKGP padsoraiból.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi