DR. PUSZTAI ERZSÉBET

Full text search

DR. PUSZTAI ERZSÉBET
DR. PUSZTAI ERZSÉBET (MDNP): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Miniszter Úr! Már egy jó ideje halljuk az esztergomi kórházban kialakult válsághelyzet különféle híreit, különféle nyilatkozatokat hallhatunk. Keller államtitkár úr egy héttel ezelőtt a Reggeli Krónikában egész pontosan így fogalmazott: "Mondjon nekem egy olyan gazdálkodó szervezetet, amelynek a menedzsmentje bizonyos kötelezettséget felvállal, majd azokat nem tudja teljesíteni, és utána kéri, hogy ezt a kormány vagy a parlament fizesse ki. Ilyen általában nincs.".
Nos, nyilvánvalóan az egészségügyi ellátásért felelős miniszter tisztában van azzal, hogy a kórházak nem maguk keresik és vállalják a feladataikat, hanem kötelezettségeik vannak. Ezért aztán megszületett a javaslat a kórház megsegítéséről. Elküldte a Népjóléti Minisztérium azt a szerződéstervezetet, amelyről a tömegtájékoztatás már elmondta, hogy a megyei önkormányzatnál egyöntetű visszautasítást váltott ki. Miért, tisztelt képviselőtársaim, tisztelt miniszter úr?
Pontról pontra mehetnék a szerződésen, ha lenne rá időm. Rendkívül meglepő a szerződés 1. pontjában foglalt megállapítás, amiben leszögezik, hogy a kórház válsághelyzetben van, majd elmondják, hogy ugyanakkor a kórház azonnali megszüntetése, melyet a kialakult gazdálkodási válsághelyzet indokolna, jelentős zavarokat indukálna a megyében és a lakosság ellátásában. Sajátos megközelítés! Vajon tényleg így gondolja a miniszter úr, hogy egy válságba került kórház helyzetének megoldása az azonnali megszüntetés lenne? (Zaj.)
De van itt egy másik pont, ami még érdekesebb! A kórházat fenntartó és működtető önkormányzatok kijelentik - mondja a Népjóléti Minisztériumból érkezett tervezet -, hogy a 6. pontban írt intézkedési és likviditási terv végrehajtása feltétlen változtatásokat igényel a kórház menedzsmentjének személyi összetételében, kötelezettséget vállalnak arra, hogy a személyi változásokat nyomban megteszik.
Tisztelt Miniszter Úr! Komolyan gondolják önök, hogy a minisztériumnak kell megmondani (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), ki vezessen egy kórházat. (Juhász Pál közbeszól. - Puch László: Aki a pénzt adja, csak beleszólhat egy kicsit! - Taps az MDNP padsoraiból.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi