KELLER LÁSZLÓ

Full text search

KELLER LÁSZLÓ
KELLER LÁSZLÓ népjóléti minisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Asszony! Az első kérdésére a válasz igen, a másodikra nem.
Az első kérdésre azért "igen" a válasz, mert az országos intézetek átszervezésének szükségességéről törvénymódosítás nélkül döntöttünk. Gondolom, képviselő asszony tudja, hogy a hatékonyabb működést szolgáló átalakításhoz több tekintetben nem is szükséges a törvény módosítása és azt is tudja képviselő asszony, hogy az ÁNTSZ-ről szóló törvényt nemcsak azért szeretnénk módosítani, mert az országos intézetek átalakítása szükségszerű, hanem azért is, mert az 1991-ben elfogadott törvény a gyakorlat szempontjából több helyen ellentmondást tartalmaz. A hatósági és háttérszolgáltató funkciókat áttekinthetőbbé kell tenni és összhangot kell teremteni az új, egészségügyről szóló törvénnyel. Más a szándék, más a végrehajtás. Olyan átalakítást, aminek előfeltétele a törvény módosítása, nyilvánvalóan csak a törvénymódosítást követően fogunk megtenni. Elképzelésünk szerint ez a lehetőség a költségvetési törvény elfogadását követően biztosított lesz számunkra.
A második kérdésére a válasz azért "nem", mert a szakmai kollégium, a szakma prominens képviselői megismerhették az elképzeléseket, kifejthették véleményüket, amelyeket természetesen igyekszünk figyelembe venni. (Dr. Pusztai Erzsébet: Tiltakoztak ellene!) A kollégium véleménye nem az átalakítás szükségességét vitatta, hanem az átalakítás módjára adott ajánlásokat. Nem elég, képviselő asszony, a reformról beszélni, adott esetben a cselekvés sem halasztható.
Kérem válaszom elfogadását. (Taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi