MÁDI LÁSZLÓ

Full text search

MÁDI LÁSZLÓ
MÁDI LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm, elnök asszony. Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Ház! Magyarországon a vállalkozókat a központi elvonások mellett a hitelfelvételi lehetőségek is sújtják, és többek között az is jelentős probléma, hogy számukra átláthatatlan és állandóan változik az a jogszabályi környezet, amely az ő tevékenységüket érinti, szabályozza.
A tavaly novemberben született társadalombiztosítási törvény módosítása azóta a parlament által kétszer lett módosítva, miközben a VI. hó 11-ei alkotmánybírósági határozat visszamenőleg 1997. január 1-jére megsemmisítette a minimális bér 50 százalékára vonatkozó rendelkezéseket. Az alkotmánybírósági határozat törvénymódosítás formájában még nem öltött testet, de a járulékalapok megállapításánál már nem hagyható figyelmen kívül. Az év kilencedik hónapjában még számos kérdésben nincs tiszta jogi helyzet. A Fővárosi és Pest Megyei Egészségbiztosítási Pénztár egyik felelős vezetője szerint a tb-bevallást érdemes szakértővel elkészíttetni, éppen úgy, mint az adóbevallásokat, mivel szerinte a tb-jogszabályok értelmezése sem egyszerűbb, mint az adójogszabályoké, aminek "egyszerűségével", azt hiszem, az állampolgárok és mi is tisztában vagyunk - idézőjelbe téve az "egyszerű" kifejezést.
Akik túlfizették járulékukat, a tényleges visszafizetéshez kérelmet kell hogy beadjanak, mivel a pénztár csak ennek alapján döntheti el, hogy a pénzt az érintett a számlájára kéri vissza, vagy a jövőben esedékes járulék előlegeként kívánja kezeltetni. Kérdéseim mindezek ismeretében a következők.
1. Az alkotmánybírósági határozatok mikor jelennek meg törvénymódosítás formájában?
2. Azok az ügyfelek, akik többet fizettek, mikor kapják vissza pénzüket, illetve a kamatot mikortól kapják?
Érdeklődéssel várom a Pénzügyminisztérium államtitkárának válaszát. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi