ELNÖK (dr. Gál Zoltán)

Full text search

ELNÖK (dr. Gál Zoltán)
ELNÖK (dr. Gál Zoltán): Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyűlés! Felhívom képviselőtársaim figyelmét, hogy a támogatott javaslatok elfogadása kizárja az ajánlás 12/1, 34., 36. pontjaiban lévő javaslatok elfogadását.
A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a támogatott módosító javaslatokat a külön szavazásra kért ajánlás 12. és a kiegészítő ajánlás 7. pontja kivételével? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a támogatott módosító javaslatokat 221 igen szavazattal, 29 ellenszavazat és 3 tartózkodás mellett elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Most azokról a módosító javaslatokról határozunk, amelyekről a Házszabály alapján lehet.
A kiegészítő ajánlás 4. pontjában Tokár István és képviselőtársai a törvényjavaslat 5. §-ában a foglalkoztatási törvény 16. § (1) bekezdés a) pontjának kiegészítését javasolják azzal, hogy a munkaadó részére saját képzésű tanulónak szakmunkásként történő foglalkoztatása alapján is adható támogatás. A foglalkoztatási bizottság támogatja, a szociális nem. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 108 igennel, 143 ellenszavazat és 5 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 11. pontjában Szabó Rudolfné és képviselőtársai a törvényjavaslat 6. §-ának elhagyását kezdeményezik. Az alaprendelkezés szerint korszerű munkahelyek teremtéséhez pályázati támogatás nyújtható. A bizottságok nem támogatják. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 71 igennel, 179 ellenszavazat és 7 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 12. pontban Juhászné Lévai Katalin és képviselőtársai a törvényjavaslat 6. §-ában a törvény 17. §-a b) pontjának kiegészítését javasolják. Elsősorban a gazdaságilag elmaradott, magas munkanélküliséggel küzdő térségekben korszerű munkahelyek teremtéséhez támogatást szorgalmaz a javaslat. Az előterjesztő és a foglalkoztatási bizottság is támogatja, a szociális nem. A frakció kérésére külön szavaz az Országgyűlés. Az Országgyűlés elfogadja-e a módosító indítványt? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 257 igennel, 3 ellenszavazat és 1 tartózkodás mellett elfogadta.
Az ajánlás 20. pontjában Győriványi Sándor a törvényjavaslat 12. §-a helyébe új rendelkezés felvételét javasolja. Ebben a munkahely minősítésének új szabályát írja elő; frakciókérésre szavazunk. A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító indítványt? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 30 igennel, 216 ellenszavazat és 24 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 27. pontban Győriványi Sándor a törvényjavaslat 19. §-ának elhagyását javasolja; frakciókérésre szavazunk. Az Országgyűlés elfogadja-e az indítványt? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 32 igennel, 216 ellenszavazat és 21 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 28. pontban Győriványi Sándor a törvényjavaslat 20. §-ának elhagyását javasolja, amely a Munkaerő-piaci Alap bevételeiről és az alap javára fennálló behajthatatlan követelésekről rendelkezik; frakciókérésre szavazunk. A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 34 igennel, 209 ellenszavazat és 31 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A kiegészítő ajánlás 5. pontjában Mádi László a törvényjavaslat 21. §-ában a törvény 4. §-a (1) bekezdésének módosítását javasolja. Indítványa szerint a munkaadó munkaadói járulékként a társadalombiztosítási járulékfizetési kötelezettség alá eső jövedelem 3,7 százalékát köteles fizetni.
A foglalkoztatási bizottság támogatja, a szociális nem. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 107 igennel, 158 ellenszavazat és 11 tartózkodás mellett nem fogadta el.
(20.00)
A kiegészítő ajánlás 7. pontjában Juhászné Lévai Katalin és Boros László a törvényjavaslat 24. § (3) bekezdésében a törvény 43. § (1) bekezdésének módosításával azt kezdeményezik, hogy a települési önkormányzatok véleményének meghallgatásával közhasznú szervezeteknek támogatást lehessen nyújtani. Az ajánlás 37. pontjában Szabó Rudolfné és képviselőtársai a rendelkezés módosításával azt javasolják, hogy a támogatás nyújtása a települési önkormányzat javaslata alapján történjen. A két javaslat alternatív tartalmú.
Először a kiegészítő ajánlás 7. pontjáról határozunk, amelyet az előterjesztő és a bizottságok is támogatnak, de a frakció külön szavazást kért róla. A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatokat? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés 226 igen szavazattal, 52 ellenszavazattal és 2 tartózkodással a módosító javaslatot elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Határozathozatalunk végére értünk.
Megkérdezem, van-e valakinek tudomása olyan módosító javaslatról, amelyről szavazni kellett volna, és nem szavaztunk. (Senki sem jelentkezik.) Nincs ilyen bejelentés.
Tisztelt Országgyűlés! A zárószavazásra jövő heti ülésünkön kerül sor.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi