DR. DÁVID IBOLYA

Full text search

DR. DÁVID IBOLYA
DR. DÁVID IBOLYA (MDF): Köszönöm szépen. Kristóf képviselő úr azzal fejezte be beszédét, hogy ez a két párt a pártérdekekre való hivatkozással döntött. Képviselő úr, nagyobb önmérsékletet kéne egy olyan párt képviselőjének tanúsítani, amely pártnak a főpénztárnoka ellen például olyan büntetőeljárás folyik, amelyben úgy tűnik, hogy az év legnagyobb korrupciós botrányában, a Tocsik-ügyben komoly szálak fűződtek Boldvai úr főpénztárnokságához. Ezért teljesen fölösleges hadakozni olyan kijelentésekkel, amelyeket a képviselő úr minden alap nélkül mondott a Magyar Demokrata Fórumra és a Fideszre.
Kétperces reagálásom lényegét talán mutatja az, hogy 13 hónap óta az alkotmányügyi bizottságban, amely állítólag jogászokból áll, egy olyan alapvető kérdést nem tudtunk eldönteni, amire itt mind a két képviselő úr hivatkozott, hogy vajon volt-e lehetőség arra, hogy az ÁVÜ állami vállalatoktól elvont vagyonból származó ingatlanokat a KVSZ-nek átadjon. Most már önöknek nem, akik az alkotmányügyi bizottság ülésén ezt végighallgatták, de azoknak, akik még a rádióra figyelnek, talán el tudnám mondani azt, hogy született egy törvény, és ennek a törvénynek az Állami Vagyonügynökségről kettő szakasza van.
A 10. §, ami sorban előbb áll, és a fő szabályt tartalmazza, úgy szól, hogy az Állami Vagyonügynökség feladatai sorában az állami vagyonnal kapcsolatos minden olyan feladat ellátása kötelező az Állami Vagyonügynökségnek, amellyel törvény vagy az Országgyűlés határozata a vagyonügynökséget megbízza. A törvény pedig megbízta azzal, hogy a pártokat ingatlanhoz kell juttatni.
A 12. §, amiről önök beszélnek - és ez a bizonyos szakértői egyeztetés is állandóan erre hivatkozott -, már az Állami Vagyonügynökség belső életére vonatkozó speciális szabály, amely azt mondta ki, hogy a vagyonügynökség - alapító jogok körében - csak akkor vonhat el vagyont, ha társaság alapítása céljából teszi ezt.
Ez a két szakasz egymással nincs beszélő viszonyban, az egyik a belső életét szabályozza, a másik pedig magának az alapítónak a jogviszonyát az Állami Vagyonügynökséggel szemben.
A két percem lejárt, majd a következő két percet kérem elnök úrtól. Köszönöm a figyelmüket.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi