DR. DÁVID IBOLYA

Full text search

DR. DÁVID IBOLYA
DR. DÁVID IBOLYA (MDF): Tisztelt Elnök Úr! Kedves Képviselőtársaim! Két percben szerettem volna reagálni két felvetésre. Az egyik felvetés a Budapest Bankkal kapcsolatos korábbi hivatkozásom volt, melyben azt kértem a kormánypárti többségtől, hogy ha meglesz az Állami Számvevőszéknek az a jelentése, akkor azt tiszteletben is kellene tartani. Ezt Bauer képviselő úr egy kicsit kifordította, ezért ne haragudjon, hogy még egyszer vissza kellett térnem erre a kérdésre.
A kifordításra én egy nagyon jó példát hoztam. Megszületett az Állami Számvevőszék jelentése a Budapest Bank privatizációs ügyében. Az Állami Számvevőszék azt javasolta a kormánynak, hogy Draskovics Tibor közigazgatási államtitkár ellen a Pénzügyminisztériumban induljon felelősségre vonási eljárás, és tételesen felsorolja azokat a dolgokat és tényeket, amelyek alapján megalapozottnak látja azt az igényét, hogy fegyelmi eljárás keretében vonják felelősségre Draskovics Tibort. Ezt követően semmi nem történik. Gyanítom, hogy Európának nincs még egy olyan országa, ahol a kormányban politikai államtitkár lehet egy olyan személy, akinek a fegyelmi felelősségre vonását az Országgyűlés - hangsúlyozom még egyszer, nem akármilyen szerv, hanem az Országgyűlés - ellenőrző szerve javasolta. Ezt követően kétszer rákérdeztem, a kormány semmit nem kívánt tenni, majd Medgyessy pénzügyminiszter úr azt mondta, hogy független szakértőket bíznak meg, aki majd felülvizsgálja azt, hogy valóban igaz-e, amit az Állami Számvevőszék a jelentésében leírt.
Tisztelt Képviselőtársaim! Akkor nem kell az Állami Számvevőszékhez fordulni, nem kell igénybe venni azt az igen drága és igen jól működő apparátust, ami az Állami Számvevőszék mögött áll, akkor azt kell mondani, hogy pártmegrendelésre és kormánymegrendelésre szülessenek ilyen független szakértői vélemények, ha annullálni lehet egy Állami Számvevőszéknek a szakértői véleményét. Köszönöm szépen.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi