DR. DÁVID IBOLYA

Full text search

DR. DÁVID IBOLYA
DR. DÁVID IBOLYA (MDF): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Miután úgy tűnik, hogy az általános vitában több felszólaló nem lesz, Kristóf képviselő úr pedig összefoglalót szeretne mondani az utolsó szó jogán, mint az eljárásban egyik leginkább érintett párt képviselője, szeretném elmondani még egyszer, hogy a Magyar Demokrata Fórum nem ellenezte azt tavaly ősszel, hogy vizsgáljuk meg a pártok ingatlanszerzését. Ehhez a Fidesz és az MDF partner volt. Az MDF és a Fidesz partner volt ahhoz is, hogy akár egy vizsgálóbizottság jöjjön létre, akár egy állami számvevőszéki bizottsági eljárást kezdeményezzünk, tehát nem volt szándékunkban megakadályozni azt, hogy a két párt ingatlanait felmérjék.
Egyetlen bűnünk az volt, tisztelt képviselőtársaim, hogy ezt az egész Országgyűlésre, tehát az Országgyűlésben képviselettel rendelkező pártok mindegyikére szerettük volna kiterjeszteni, pontosan még egyszer azért, amiben szeretném megerősíteni a képviselő urat, Rubovszky képviselő urat, mert bizony komoly aggályok merültek fel egy valóságbizonyításban az SZDSZ székházával kapcsolatban, de három esetet elmondtam már az MSZP-vel kapcsolatban - a Kárpát utcai pártgarázs, könyvkiadó épületei stb. -, tehát több olyan alapos gyanú volt arra, hogy másik pártoknál sem tudni, mekkora nagyságú ingatlanok vannak birtokban, és ha azt a törvényes helyzetet akarjuk vizsgálni, hogy össze kell vetni, hogy az azonos elbírálásnak, vagy elhelyezésnek mennyire feleltek meg a pártok, akkor ennek egyetlen módja van: mindegyiket fölmérni. Azonban a kormánykoalíció pártjai vizet prédikálnak és bort isznak, mert abban a pillanatban, ahogy az ő ingatlanaikat meg kellett volna vizsgálni, blokkolták az eljárást, és semmi másra nem futotta már csak az energiájukból, mint hogy két párt, az MDF és a Fidesz székházügyét firtassák tovább.
Mi most is készséggel állunk, tisztelt képviselőtársaim az előtt, és meg is fogjuk szavazni, hogyha a jelentés nélkül az Országgyűlés felkéri az Állami Számvevőszéket egy valóban korrekt vizsgálatra. Köszönöm szépen.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi