DR. RUBOVSZKY GYÖRGY

Full text search

DR. RUBOVSZKY GYÖRGY
DR. RUBOVSZKY GYÖRGY (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Én tényleg azt mondtam, és ehhez tartom is magam, hogy azonos mércével kell mérni. És arra hivatkoztam, hogy ez az albizottsági munka úgy kezdődött, hogy sorban elkezdődtek a pártok és a pártok ingatlanügyei. Minden párt megkapta a maga három percét, egészen addig, ameddig el nem jutottunk a '91-es pártosztozkodásig, amikor a három percek lezajlottak. Utána következett az, hogy az MDF-Fidesz székházügy.
Tisztelettel, mi hiába vetettük fel, ellenzéki képviselők akkor, hogy a Szabad Demokraták Szövetsége az Új Magyarország azon ténymegállapítását támadja bíróság előtt, hogy az ingatlana lényegesen nagyobb annál, mint amekkorát a párttörvény alapján kapott. Ez a bíróság nem volt rest, és felmérte ezt az ingatlant, és megállapította, hogy ennek az ingatlannak az alapterülete több mint 7000 négyzetméter, erre nem akarok hivatkozni, ezt délelőtt elmondtam jegyzőkönyvbe, iktatószámmal, ítélettel. Szabaddemokrata képviselőtársaim sokkal jobban ismerik ennek az ítéletnek az indokolását, mint én. Nyilvánvaló, számukra sokkal fontosabb, mint nekem.
Szeretném azt hangsúlyozni, hogy az 1991-es pártingatlanosztás, amelyik már magában meghatározta a hat párt ingatlanhoz jutását, magában foglalta azt a tényt, hogy két párt nem kapta meg a megfelelő területet. Ezt egy kormányhatározattal később odaadták, és Kormányzati Ellenőrzési Iroda szerint a végeredmény az, hogy a Magyar Demokrata Fórum 12 négyzetméterrel kevesebbet, a Fidesz 11 négyzetméterrel többet kapott. Szeretném hangsúlyozni, elnök úr, első pillanatban is azt mondtam: nem a vizsgálat ellen vagyunk, azt szeretnénk, minden kérdést tisztázzunk, ne kelljen későbbiek során ismételt pártügyekkel foglalkozni.
Köszönöm a szót.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi