DR. SEPSEY TAMÁS

Full text search

DR. SEPSEY TAMÁS
DR. SEPSEY TAMÁS (MDF): Köszönöm a szót, elnök asszony. Igen jó lett volna, ha a miniszter úr ilyen higgadt hangnemben válaszolt volna a korábbi interpellációmra, nem pedig vádaskodott volna.
A probléma ott van, miniszter úr, hogy '94 márciusában ezt az igényt elbírálták. A hivatal akkori elnöke ráírta, hogy ki kell adni a helyt adó határozatot. Megváltozott a hivatal véleménye, utóbb a bíróság azt mondta, hogy ez helytelen volt. Ezalatt három év telt el! Három év nem volt elég önöknek - mert ezt az ügyet ön is személyesen látta -, a társadalmi kollégium, amely a koncentrációs táborokat, a Gulágokot megjárt egykori üldözöttekből tevődik össze, azt mondta, hogy az özvegynek igaza van, és kérte az Országos Kárrendezési és Kárpótlási Hivatalt, hogy változtassa meg a véleményét.
Önöknek nem volt elég, hogy 1947-ben holtnak nyilvánították ennek az özvegynek a férjét (Az elnök a poharát megkocogtatva jelzi az idő leteltét.), mert elvitték a szovjetek kényszermunkára. Ha ezek után (Az elnök ismét jelzi az idő leteltét.) ön nem kér bocsánatot, alkalmatlan a tisztségére. Nem tudom a választ elfogadni. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi