SELMECZI GABRIELLA

Full text search

SELMECZI GABRIELLA
SELMECZI GABRIELLA (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök asszony. Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Miniszter Úr! Elöljáróban engedje meg, hogy boldog születésnapot kívánjak önnek. S ha már születésnapokról van szó, akkor hadd emlékeztessem önöket arra, hogy holnap lesz egy éve annak, hogy a parlament példás hétpárti konszenzussal - illetve több mint 90 százalékkal - megszavazta az úgynevezett veszélyes ebek elleni védelemről szóló törvényt. Nem kis büszkeséggel mondhatjuk, hogy jó törvényt alkotott az Országgyűlés. Közel egy éve alig-alig hallhatunk úgynevezett harci kutyák okozta balesetekről. A törvényalkotás nagyrészt elérte célját, a megalkotott jogszabály visszatartó ereje megfelelő volt.
Persze, senki sem dédelgetett naiv álmokat akkor. Tudtuk, hogy lesznek olyanok, akik nem a jogkövető magatartást választják, és vállalva a büntetőjogi következményeket, engedély nélkül tartanak veszélyes ebeket. Azt is tudtuk, hogy olyanok is lesznek, akik kiskaput keresnek a törvényen, és vállalva akár az okirat-hamisítás bűncselekményének elkövetését is, másik fajtaként törzskönyveztetik veszélyes ebeiket. Ezért is biztosított lehetőséget a törvény arra, hogy a kormány végrehajtási rendeletben elsősorban a staffordshire terriereket veszélyes ebbé nyilvánítsa.
Újabban egyre több hírt kapunk, de már más veszélyes állatok okozta gondokról. Szinte hetente hallunk arról, hogy megvadultak majmok; észre sem vehető, de azért életveszélyes skorpiókról hallunk; pókokról; utcán befogott vagy gazdáját megmaró mérges kígyókról.
Tisztelt Miniszter Úr! Éveket vártunk az állatvédelmi törvény benyújtására, és a pitbull-törvény megalkotásakor is azt mondtuk, hogy majd az állatvédelmi törvény fogja rendezni ezt a problémát. Ezért kérdésem a következő: miután az állatvédelmi törvény súlyosan érint közbiztonsági kérdéseket, mikor fogadja el a parlament az állatvédelmi törvényt (Az elnök a csengő megkocogtatásával figyelmeztet a felszólalási idő leteltére.), hogy megóvjon bennünket az egyre szaporodó veszélyes állatoktól.
Várom válaszát, miniszter úr. (Taps az ellenzéki oldalon.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi