ELNÖK (G. Nagyné dr. Maczó Ágnes)

Full text search

ELNÖK (G. Nagyné dr. Maczó Ágnes)
ELNÖK (G. Nagyné dr. Maczó Ágnes): Köszönöm. Tisztelt Országgyűlés! Most a támogatott módosító javaslatokról határozunk az ajánlás 1., 3., 4.., 5. és 8., valamint a kiegészítő ajánlás 1. és 7. számú pontjai alapján. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a támogatott módosító javaslatokat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a támogatott módosító javaslatokat 255 igen szavazattal, 11 ellenében, 23 tartózkodással elfogadta.
Az ajánlás 6. és 7. számú pontjaiban Szász Domokos úr a törvényjavaslat 7. § (1) bekezdésében a törvény 37. § 3. számú pontjának módosítását kezdeményezi. Ezekben a "nyereményszorzó" helyett a törvény szövegében a "tétszorzó" kifejezést javasolja szerepeltetni a bukmékeri rendszerű fogadás meghatározásában. A tartalmi összefüggésekre figyelemmel ezekkel a módosító javaslatokkal együtt határozunk az ajánlás 10. számú pontjában szereplő indítványról. Ebben pedig Páva Zoltán és Bakonyi Tibor urak a törvényjavaslat 7. § (2) bekezdésében a törvény 37. § 8. számú pontjának módosítását kezdeményezik. Az alkotmányügyi bizottság támogatja, a költségvetési nem támogatja. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatokat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatokat 84 igen javaslattal, 161 ellenében, 49 tartózkodással nem fogadta el.
Az ajánlás 12. és 13. számú pontjaiban szereplő indítványok alternatív megoldást javasolnak a törvény hatálybalépésének időpontjára. A 12. számú pontban Páva Zoltán és Bakonyi Tibor azt javasolják, hogy a törvény a kihirdetését követő 15. napon lépjen hatályba. A költségvetési bizottság támogatja, a többi azonban nem támogatja. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 49 igen szavazattal, 210 ellenében, 36 tartózkodással nem fogadta el.
Most a 13. számú pontban Szász Domokos azt kezdeményezi, hogy a törvény a kihirdetését követő harmadik napon lépjen hatályba. Az önkormányzati bizottság támogatja, a többi nem támogatja. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 213 igen szavazattal, 50 ellenében, 25 tartózkodással elfogadta.
Határozathozatalunk végére értünk. Zárószavazásra jövő heti ülésünkön kerül sor.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi