DR. KELEMEN ANDRÁS

Full text search

DR. KELEMEN ANDRÁS
DR. KELEMEN ANDRÁS (MDF): Azt csak sajnálattal jegyzem meg, hogy úgy látszik, államtitkár úr nem hallott még a történelmi Magyarországról. A nézetkülönbség közöttünk, úgy érzem, igazán abban van, hogy törvényi szintű jogi rendezést kértem, mert ezt érzem olyannak, amely biztosítja a helyzetet.
(15.20)
Kezünkben van a közoktatási törvény legfrissebb módosítása, nyomaiban sem szerepel semmiféle ilyen törekvés benne. Az RMDSZ szövetségi egyeztető tanácsa az Országgyűlés elnökét kérte még 1996. július 2-án, és azóta is várja a választ arra, hogy a javaslatokat, amiket felsoroltam, és amelyek érthetetlen okból nem teljesen ismerősek államtitkár úr előtt, ezeket támogassák - nem történt meg.
Miniszter úr egyszer, 1992 júniusában, ha jól emlékszem, a HVG-ben egy bemutatkozó cikkben azt írta, hogy néhány Árpád-házi királyt vér szerinti örökösének vallhat. Azt hiszem, hogy egy olyan személytől, aki ezt számon tartja, elvárhatnánk azt, hogy közoktatási miniszterként támogassa (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi a felszólalási idő leteltét.) a határainkon túlra került (Az elnök kikapcsolja a szónok mikrofonját.) magyar nyelvű oktatásügy intézményesítését - és befejezem a mondatom...

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi