DR. TORGYÁN JÓZSEFNÉ CSEH MÁRIA

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEFNÉ CSEH MÁRIA
DR. TORGYÁN JÓZSEFNÉ CSEH MÁRIA (FKGP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! Mivel vége van a balatoni nyaralószezonnak, hasznos lenne a Balaton vízminőségének megóvása érdekében a következő szezon kezdetéig újra átgondolni a Balaton vízminőség-védelmét. A motorok teljesítményének növekedésével egyenes arányban nő a kipufogógázok és a vízbe csöpögő, folyó üzem- és kenőanyagok káros hatása a Balatonon.
Tisztelt Miniszter Úr! A 27/1993. számú közlekedési, hírközlési és vízügyi miniszteri rendelet szabályozza a motoros kisvízijárművek közlekedését a Balatonon, a Velencei- és a Fertő-tavon. Ugyanez a jogszabály rögtön 12 esetben mentességet is ad. Ezeket átnézve úgy tűnik, a motoros vízijárművek futását engedélyező hatóságoknak bőven van lehetőségük az engedély megadására. Ennek következtében még mindig sok nagyteljesítményű motorral ellátott kishajó fut a Balatonon.
Szeretném a gondolatébresztés szándékával megkérdezni, célravezetőbb lenne-e egy rendeletmódosítás, amely felsorolja azokat a gyári motortípusokat, amelyek szakszerű használat mellett megfelelnek a szigorú környezetvédelmi követelményeknek, továbbá meghatározva a vízkiszorítás-köbméterenkénti legnagyobb teljesítményt, amely felett tilos ezekkel a járművekkel hajózni, és ettől csak egy nagyon szűk kör - rendőrség, mentő és elsősegélynyújtó - kishajói térhetnek el, de ez ne lehessen több a feltétlenül indokolt számú járműnél.
Kérdezem tehát, hogy az általam javasolt megoldás célravezetőbb-e, mint a jelenlegi.
Tisztelettel várom válaszát. (Taps az ellenzéki oldalon.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi