DR. HOMOKI JÁNOS

Full text search

DR. HOMOKI JÁNOS
DR. HOMOKI JÁNOS (FKGP): Elnök Asszony! Tisztelt Miniszter Úr! Tisztelt Országgyűlés! A közvélemény a sajtóból értesülhetett arról, hogy a rendőrség - rajtaütés során - őrizetbe vette, majd bírósági határozat alapján előzetes letartóztatásba helyezte ez év szeptember közepén Csikós József nyugalmazott rendőr ezredest, az Energol Rt. vezérigazgatóját.
A vizsgálat a leszámolás, robbantásos olajügyként elhíresült nyomozássorozat újabb epizódja (Sic!) - mondta Mikó István ezredes, a KBI vizsgálati főosztályának vezetője. A közel háromnegyed éve tartó nyomozássorozatnak még nincs vége, tovább szélesedik. Csikós úr és előzetesben lévő két vezetőtársa ellen rossz minőségű termék forgalomba hozatala, magánokirat-hamisítás, adócsalás miatt folyik a nyomozás.
Az eljárás során a rendőrség a cég összes dokumentációját lefoglalta. Miután minden bizonylat a nyomozóhatóság rendelkezésére áll, indokolatlannak tűnik a súlyosan szívbeteg Csikós úr fogva tartása. A sajtó megírta, hogy Csikós úrnak magas vérnyomása mellett súlyos szívkoszorúér-szűkülete van, amelyet a tököli rabkórházban sem sikerült beállítani. Azzal küldték el, hogy bárhova is kerüljön, folyamatos orvosi felügyelet alatt kell állnia. Ennek ismeretében visszahelyezték a Gyorskocsi utcai rendőrségi fogdába, ahelyett, hogy továbbra is orvosi felügyelet alatt tartották volna. A jól értesültek máris tudni vélik: mindez azért van, hogy Csikós ne saját lábán sétálhasson ki cellájából, hanem vigyék.
Köztudomású, hogy dr. Csikós József 1989-ig az MSZMP KB agitprop alosztályának vezetője, majd a BM sajtóosztályának munkatársa volt. A rendszerváltást követő évben ezredest csináltak belőle, amikor már a BM Adatfeldolgozó Hivatalt vezette. Szakavatott ismerője a III/III-asok listájának. Pontosan tudta, kik dolgoztak ügynökként a sajtóban, a politikai és gazdasági életben, továbbá mely bűnözők védettek. Horváth Balázs volt belügyminiszter utasítására ő készítette el a híres-hírhedt ügynöklistát. Tehát minden fontos emberről mindent tudott. Ő volt a három mindentudó személyek egyike. Az Energol Rt. vezérigazgatói székét korábbi elvtársai ajánlották fel neki, akik, úgy tűnik, cserbenhagyták a mindentudót.
Tévedés ne essék: Csikós urat mi sem kívánjuk védeni! Védjék meg saját elvtársai! Ők azonban védelem helyett bűnbaknak kiáltották ki, és minden létező dolgot a nyakába akarnak varrni. A tárca liberális vezetése, hirtelen arculatot váltva, megfeledkezett az ártatlanság vélelméről, a személyiségi jogok tiszteletben tartásáról, amikor a KBI vezetője a médiák nyilvánossága előtt máris bűnözőként mutatott egyelőre még csak gyanúsított személyeket.
Kérdezem miniszter úrtól: valós lehet-e a közvélemény azon feltevése, hogy Csikós urat nem az olajhamisítás miatt tartják őrizetben, hanem azért, mert ő a mindentudók egyike. Ezek szerint igaz lehet a feltevés, hogy néhány besározódott elvtársnak ez jelentheti a menekülés útvonalát?
Várom miniszter úr válaszát. (Taps az FKGP padsoraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi