CSÉPE BÉLA

Full text search

CSÉPE BÉLA
CSÉPE BÉLA (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Ház! A vitának ebben a zárószakaszában szintén egy olyan javaslatom mellett szeretnék érvelni, amelyben már nem vagyok egyedüli beterjesztő. Ehhez is csatlakozott Csernus Ferenc képviselő úr.
Ebben arról van szó, hogy szeretnénk elérni, hogy a gazdasági kamarai tagdíj végül is elszámolható legyen a személyi jövedelemadó keretében. Ez is a személyi jövedelem adó hatálya alá tartozó, egyéni vállalkozókat érintő szabály lenne.
Szeretném hangsúlyozni a gazdasági kamarák jelentőségét. A kamarai törvény megalkotásával tulajdonképpen megindult egy olyan fejlődés, amely még nem fejeződött be. Állami feladatok ellátását is át tudják venni a kamarák, ilyen irányú javaslatok is vannak a tisztelt Ház előtt. Ez beleilleszkedik abba a tendenciába, hogy végül is az állam minél több feladatot adjon át a társadalom számára, itt jelen esetben a kamarák számára. Igen ám, de ehhez pénz is kell.
A gazdasági kamarák bevételeit lényegében a tagdíjak képezik, és mivel Magyarországon olyan szabályozás született, amely érvényben van máig is, hogy kötelező a kamarai tagság, így logikailag teljesen alátámasztható az, ha kötelező a kamarai tagság, akkor ismerje el az adójogszabály azt is, hogy ezt az adóból levonhassák.
A gazdasági kamarák komoly pénzügyi nehézségekkel küszködnek, lényegében más forrásuk nincs. Ugyanakkor eleget akarnak tenni mindazoknak az elvárásoknak, amelyeket mind a gazdaság, az érdekvédelem, de mondhatni, az egész társadalom felállított a tevékenységükkel kapcsolatban, s ezért lenne szükséges az, hogy itt megerősítést nyerjenek egy régi, nagyon jogos igény teljesítésével: a személyi jövedelemadó ismerje el a kamarai tagdíjat mint levonható tételt - persze bizonyos határig. A javaslatunkban ezt a határt megjelöltük.
Köszönöm figyelmüket.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi