BOGÁRDI ZOLTÁN

Full text search

BOGÁRDI ZOLTÁN
BOGÁRDI ZOLTÁN (MDF): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Sajnálom Nagy Frigyes miniszter urat, hogy neki kell erre a kérdésre válaszolnia, ő ugyanis Bábolnával kapcsolatosan már nyilatkozott másfél hónappal ezelőtt, mégpedig rendkívül pozitív módon - úgyhogy próbáljuk meg.
Két hete a kormány sajtótájékoztatóján bomba robbant, ugyanis bejelentésre került, hogy Bábolna adóssága annyi, amennyi Bábolna vagyona, tehát Bábolna nulla forintot ér. A tragikus helyzet a kormányt meglepte, eddig a kormány ugyanis azt hitte, hogy Bábolna a magyar mezőgazdaság szimbóluma - mondta a sajtótájékoztatón a kormányszóvivő. Az nem derült ki viszont, hogy a kormány miből gondolta ezt a pozitív érzést, ugyanis Bábolna csődje vagy Bábolna gazdasági nehézségei nyílt titok volt hónapok óta.
Én magam itt, a parlamentben február 18-án felhívtam a figyelmet arra, hogy Bábolna adóssága három év alatt - 1994-től ez év februárjáig - 9 milliárd forintra emelkedett, és a vagyon akkor sem volt kevesebb, mint most.
(16.00)
És kértem önöket, hogy a mezőgazdasági bizottság vizsgálja ki, mi az oka a bábolnai gazdasági romlásnak. Erre önök nem adták meg a lehetőséget, tehát nem vizsgálhattuk meg. Azóta 4 milliárd forinttal növekedett Bábolna adósságállománya: ez azt jelenti, tisztelt parlamenti képviselőtársaim, hogy Bábolna napi 17 millió forintba kerül.
A kormánynyilatkozatra reagálva Bábolna vezetése viszont egészen más véleményen van: a cég hitelképes, mondják Bábolna vezetői, nincs vesztesége, a cég vagyona tehermentes, nem igazak az adatok, és a céget szándékosan akarják lejáratni.
Kérdezem ezért miniszter urat:
Kinek van igaza? Ki akarja lejáratni Bábolnát? Honnan vette a kormány a tragikus híreket Bábolnával kapcsolatosan, és honnan veszi Bábolna vezetése a rózsaszín híreket ugyanerről? Mit és főleg mennyit jelent a reorganizáció? És végül: ki a felelős a kialakult helyzetért?
Várom válaszát. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi