DR. CZUCZI MIHÁLY

Full text search

DR. CZUCZI MIHÁLY
DR. CZUCZI MIHÁLY (SZDSZ): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Államtitkár Úr! Ez év április 8-án kérdést intéztem Csiha Judit miniszter asszonyhoz: "Végelszámoló vagy felszámoló-e a Szolnoki WÉS Részvénytársaság?" címmel. Ebben jeleztem, hogy a tejtermelők türelme fogytán, mivel a több mint 500 millió forint tejpénzt senki nem fizette meg részükre.
Az eltelt fél év alatt sajnos a mai napig nem jutottak a tejtermelők a jogos pénzükhöz. Bár a kérdésemre adott válasz akkor sem volt megnyugtató, de bíztam abban - és a tejtermelők is -, hogy az ÁPV Rt. megteszi a szükséges intézkedéseket. Azonban az eltelt fél év során erre nem került sor, és a tejtermelők jelenleg is futhatnak a pénzük után. A türelmetlen tejtermelők összefogtak, és keresetet nyújtottak be a Fővárosi Bírósághoz, ami, tudjuk, hosszadalmas, esetleg több évet vesz igénybe.
(15.00)
Közben olyan információkat szereztek be, melyekből kiderült, hogy az ügy budapesti székhelyű céghez és természetesen az ÁPV Rt.-hez fut. Joggal kérdezik a tejtermelők, hogy hogyan juthatott 400 millió forint hitelhez egy olyan cég, amely még be sem volt jegyezve. Ez azért fontos, mert ebből a pénzből vásárolták meg a Szolnoktej céget azzal, hogy vállalják a végelszámolást. A Szolnoktej működtetésére ez a bank további 200 millió forint forgóeszközhitelt adott, melyet eszközhitel kivásárlására fordítottak. Ezzel a WÉS Rt. tulajdonába került az eredeti cég, és a Szolnoktej teljesen ellehetetlenedett. Mindezek alapján a most már több mint 500 millió forintos adósság törlesztésére, mellyel a tejipar a termelőknek tartozik, nincs remény és lehetőség.
Tisztelt Államtitkár úr! Várom válaszát, és természetesen a tejtermelők és a közvélemény is, hogy valójában ki a felelős az ÁPV Rt.-n túl az ügy mögött, hogy a tejtermelők nem jutottak jogos pénzükhöz. Köszönöm szépen. (Taps az FKGP padsoraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi