DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Nincs szükségem két percre. Sajnos, a forint csúszóleértékelése - ha érti Bauer Tamás, ha nem érti - a magyar gazdaságnak eddig 2300 milliárd forintjába került - ennyit dobtunk ki az ablakon. Ezek a kormány adatai, kérem, legfeljebb Bauer képviselő úr nem ismeri!
A másik észrevételem, nem figyelt fel arra: a Kisgazdapárt nem a forint állandó árfolyama mellett tört lándzsát, hanem az ellen, hogy állandóan leértékeljék. (Moraj az MSZP soraiban.)
(9.20)
Ez pont ellentétes, igen tisztelt Bauer képviselő úr!
A további, amire fölhívnám a figyelmét: a magyar árukban rendkívül magas importtartalom van. Ha mi állandó jelleggel ezt a politikát fogjuk folytatni, az áruk magas importtartalma miatt teljesen irreális lesz a forint értéke. Ezért hívták fel a nemzetközi pénzintézeti szervezetek is arra a figyelmet, hogy a forint ma alulértékelt. Nem fölülértékelt, kedves Bauer Tamás, hanem alulértékelt! Azért hivatkoztam többek között az angol fontra, mert reméltem, hogy erre talán fölkapja a nemzetközileg érzékeny fülét - hogy az angol fontot miért nem értékelik le. Azért, kérem, mert ott is az importtartalom magas a pénzben, a fontban.
Tehát Magyarországon ennek százszor inkább így kellene lennie, ha ezt önök megértenék. De önök nem értik meg, az országot tönkreteszik, azt hiszik, a parlament arra való, hogy ízetlenül nevetgéljenek és sületlenségeket beszéljenek! (Zaj, közbeszólások a kormánypártok soraiban. - Taps a Független Kisgazdapárt soraiból.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi