DR. VILÁGOSI GÁBOR

Full text search

DR. VILÁGOSI GÁBOR
DR. VILÁGOSI GÁBOR belügyminisztériumi államtitkár: Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Képviselőtársam azzal kezdte a felszólalását, hogy a kormány, a kormányzó pártok gyakorlatilag ellenzéki szerepben tetszelegnek azáltal, hogy nem az eredményeikkel akarják bizonyítani, hogy rászolgáltak 1994-ben a választók bizalmára, hanem ígérgetnek.
Tisztelt Képviselő Úr! Ha csak a mai napot itt töltötte ebben a parlamentben, és a költségvetés vitáját végighallgatta, akkor, azt hiszem, bőségesen hallhatott utalásokat arra - főképp Akar államtitkár úr hozzászólásában -, ami azt bizonyítja, hogy nem ígérgetésekkel kívánja a jelenlegi kormánykoalíció ismét elnyerni a választók bizalmát, hanem eredményekkel. S ezekről az eredményekről a sajtó elég gyakran beszámol, elsősorban a külföldi. Azt hiszem, hogy talán erről is lehet képviselő úrnak tudomása.
A másik kérdés a NATO és a NATO-ról való népszavazás. Szeretném emlékeztetni arra képviselő urat, hogy hatpárti egyeztetés, illetve hatpárti egyetértés volt abban, hogy végül is a NATO-ba való belépésünket népszavazás útján, népszavazással erősítjük meg. Reagálva arra, hogy mikor jött el az ideje a NATO-ba való felvételünknek, illetve, hogy meghívtak bennünket a tárgyalásokra, tisztelt képviselő úr, senki nem vonta kétségbe 1956-nak ebbéli szerepét, és senki nem vonta kétségbe, hogy a korábbi kormányzat is tett ennek érdekében. Egyet kell tudomásul venni, hogy vannak bizonyos dolgok - ilyen például az euro-atlanti csatlakozás is -, amelyeknek megvan az időpontja. Meg kell hogy érjen a helyzet arra, hogy erre alkalom legyen. Most ért meg a helyzet. Lehet, hogy az ellenzéki pártokat ez bosszantja, én ezt megértem, de most van erre lehetőség. Az elmúlt négy évben - mármint '90 és '94 között - úgy látszik, még nem érett meg a helyzet arra, hogy meghívjanak bennünket a NATO-ba, az előtte lévő időszakot pedig ismerjük.
Ugyanez vonatkozik a nyugellátások helyzetére is. Bizonyos helyzetben bizonyos gazdasági fejlődési fokot, bizonyos politikai fejlődési fokot el kell érni ahhoz, hogy NATO-tagok legyünk; ahhoz, hogy a nyugdíjemelésekre ilyen mértékben kerüljön sor, és úgy látszik, hogy erre most kerül sor. Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi