DR. SZABÓ LAJOS MÁTYÁS

Full text search

DR. SZABÓ LAJOS MÁTYÁS
DR. SZABÓ LAJOS MÁTYÁS (MSZP): Elnök asszony, köszönöm a szót. Tisztelt Ház! Nem mehetek el szó nélkül Sándorffy kollegám felszólalása mellett. Próbáltam csak a retorikát megfigyelni. Ha az ember összeszűkíti azokat a jelzőket, amelyeket Sándorffy Ottó használt, akkor egészen elrémisztő dolog jön ki belőle. Csak sorolnám: azt mondja, "pusztítás", "kótyavetyélés" - ez egy egészen sajátos szakmai kifejezés -, "a jövő elherdálása", majd megint "pusztít" és "pusztít". Majd azt mondja - azt hiszem, ez a csúcs -, hogy "szándékos bűncselekmény".
Hadd tegyem hozzá, hogy azért leptek meg ezek a jelzők, mert eközben kollegám úgymond szakmai magaslatokba próbált emelkedni. Hadd utaljak az előbbi ilyen kis elutasító megjegyzésre - Bauer kollegám részéről a 0,5 százalékra -, vagy egyáltalán amikor azt a kérdést teszi fel az ember, hogy mi is van 1996-ban vagy most, ha tényleg igaz a "pusztítás", a "kótyavetyélés", "a jövő elherdálása", majd megint csak a "pusztítás", és megint csak a "szándékos bűncselekményre" való utalás. Akkor vajon mi az az ok, ami miatt több mint 15 milliárd dollár befektetésről adhatunk számot megbízható statisztikai felmérések szerint itt és most, '97 végéhez közelítve? Vajon miért adnak a magyar gazdasági sajtó hasábjain olyan címeket a gazdaságról szóló tudósításoknak, amelyekről szintén ma hallhattunk?
Azt hiszem, ha most már felteszem a kérdést, hogy mi is a károkozás ebben az országban, akkor egyértelműen azt a véleményemet fejezem ki, hogy az a károkozás, amikor ezen Ház pulpitusáról ilyen felelőtlen jelzők garmadával élnek akkor, amikor szakmai vitáról van szó.
Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi