DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! A mai napon láthatja az ország lakossága utoljára az eddig mindenki számára elérhető földi sugárzású televízióadásokat a Magyar Köztársaság Országgyűléséről - tehát pártatlanul, hamisítatlanul, úgy, ahogy az események valójában az Országgyűlésben folytak. Holnaptól kezdődően a magyar közvélemény csak egy kis részének lesz lehetősége az országgyűlési közvetítéseket nézni, hiszen jelenleg egymillió körülire tehető azoknak a száma, akik a jelenlegi adást fogni tudják.
Ki kell mondani nyíltan: a magyar közvéleményt arcátlanul becsapták. Becsapták, mégpedig úgy és azok, akik szerződést kötöttek az ORTT-vel, akik pályázatokat nyújtottak be, akik a médiatörvényt kijátszották, és akik a nyugati demokrácia álarca mögé bújnak, de most lelepleződnek, mert a műholdas adáson keresztül a mai napon az ország gazdag, nyugati felében is foghatók a műholdas adások.
Legyen szabad ezért arra utalnom, kik miként vélekedtek arról, hogy szabad-e szűkíteni az országgyűlési közvetítéseket. "Nem örülnék annak, ha megszűnnének a helyi közvetítések, hiszen mint a parlamentben kisebbségben levő ellenzéki pártnak legalább 20 százalékkal csökkennének az esélyeink arra, hogy az emberek (Közbeszólás az MSZP padsoraiból: Úgy legyen!) megismerjék politikai törekvéseinket." Valaki kiabál az MSZP oldaláról, ezért megmondom számára, nem én mondtam ezeket a szavakat, hanem Gál Zoltán, ellenzéki korukban. (Derültség az ellenzék padsoraiban.)
Dornbach Alajos a következőképpen nyilatkozott: "Az állampolgárok pártatlan tájékozódásához való jogát az alkotmány garantálja. Meg vagyok győződve, hogy a közvetítési rend megváltoztatása megfosztaná az ellenzéki politikusokat az utolsó olyan lehetőségtől, amelynek segítségével csorbítatlanul tárhatják véleményüket a nyilvánosság elé." Ellenzéki képviselő korában mondta Dornbach képviselő úr.
"Az élő közvetítés az egyedüli megoldás az objektív tájékoztatásra." - mondta Kuncze Gábor koalíciós miniszterelnök-helyettes úr, még ellenzéki korában.
"Az élő közvetítés az egyetlen forrás a magyar közszolgálati televízióban, amelyen keresztül vágás és manipuláció nélkül az ellenzék, illetőleg a független képviselők el tudnak jutni a közvéleményhez." Ezt pedig Hack Péter igen tisztelt képviselőtársam mondta, ugyancsak ellenzéki korában. (Dr. Hack Péter: Most is ugyanezt mondom.)
Igen tisztelt Képviselőtársaim! Úgy gondolom, valamennyiük előtt ismeretes az, hogy a jelenlegi pályázók közül végül is nyertesnek kikiáltott MTM-SBS - amely most TV2 címszó alatt sugározza ma utoljára a közvetítéseket úgy, hogy azt elérhetik nemcsak a műholdon keresztül, tehát a szegényebb lakosság számára is fogható az adás - a holnapi naptól kezdve arcátlanul felrúgva azt a szerződéskötést, amely kötelezné arra, hogy változatlan formában nyújtson parlamenti közvetítéseket. Egyszerűen felrúgta a szerződéseket, amelyeknek számos következménye van. De a számos következmény közül legyen szabad arra hivatkoznom, hogy a Független Kisgazdapárt nem szereti a csalókat, és nem engedi, hogy a csalók irányítsák ezt az országot. Ezért mi gondoskodunk a megszegett szerződések felbontásáról és a frekvencia visszavételéről.
Kérjük a Házat, támogassák ebben a Független Kisgazdapártot. Ha ezt megtagadnák, akkor a választási győzelmünk után fogunk így cselekedni.
Köszönöm a türelmüket. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi