DR. DANIS GYÖRGY

Full text search

DR. DANIS GYÖRGY
DR. DANIS GYÖRGY, a környezetvédelmi bizottság előadója: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! A környezetvédelmi bizottság megtárgyalta a beterjesztett törvényjavaslatot. A bizottság tagjai egyetértettek abban, hogy a törvényjavaslat szükségszerű, és abban is egyetértettek, hogy beterjesztése időszerű volt.
A bizottsági vitában elhangzott, hogy szükséges a törvény egyrészt, mert a lakosság egészségügyi állapotáról szóló statisztikák ezt messzemenően indokolják, másrészt természetszerűen indokolttá teszik a környezetvédelmi bizottság tevékenységi köre miatt az embert körülvevő környezet kérdései.
A bizottság a beterjesztett törvényjavaslat kapcsán ezúttal is felhívja a figyelmet a nemzeti környezetvédelmi programra, az ennek keretében tájékoztató anyagként előterjesztett nemzeti közegészségügyi akcióprogramra. Az egészségügyi törvény a már megszületett, a környezet védelméről szóló törvénnyel összhangban elősegíti a kedvezőtlen egészségügyi helyzet javítását. Kihat a környezet javítására, és kihathat az emberek életkörülményeinek javítására is.
A bizottság a mindössze egy tartózkodó szavazatot leszámítva egyhangúlag támogatta, és vitára alkalmasnak tartotta.
A bizottság tagjai a véleményüket majd a plenáris ülésen a vitában fejtik ki részletesen. (Taps.)
(13.50)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi