DR. CSIHA JUDIT

Full text search

DR. CSIHA JUDIT
DR. CSIHA JUDIT tárca nélküli miniszter: Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Kedves Képviselő Asszony! A jelen kérdése a június 26-ai interpellációs kérdésben foglaltak folytatása, úgyhogy engedelmével az azóta történtekre helyezném a hangsúlyt, természetesen nem elhallgatva az előzményekre és a kérdésekre adható választ.
Képviselő asszony is és a tisztelt Ház is, rajtunk keresztül az ország is tudja, hogy a Szekszárdi Húsipari Rt. a '80-as években is már csak jelentős állami támogatással volt képes életben maradni. A '90-es évek elején, tehát amikor még Állami Vagyonügynökség és Állami Vagyonkezelő Rt. volt, rendszeres kormányzati segítség tudta talpon tartani a társaságot. Amikor a privatizáció gondolata egyáltalán fölmerült, 8 darab felszámolási eljárás volt folyamatban, s a privatizáció valójában egy reorganizációs folyamat kezdeteként készítődött elő, amelynek lebonyolításával, tartalmával a szakszervezetek is egyetértettek akkor.
A vevő egyébként a korábbi években a legnagyobb üzleti partnerei egyike volt a Szekszárdi Húsipari Részvénytársaságnak, több milliárdos forgalmat bonyolított le a piacon. Ennélfogva az is tény, hogy a privatizációs folyamat lebonyolódása után több mint egy éven át működtette a céget, mind a Metraconál valóban több mint 800 embernek biztosított munkát. Az ÁPV Rt. mint a legnagyobb hitelező, elérte a felszámolónál, hogy felmondásra kerüljön a Metraco Rt.-vel fennálló bérleti szerződés, és megindult egy munka az új üzemeltetők feltalálására.
A kezdetektől fogva folyamatos együttműködésben keresik az ÁPV Rt., a Munkaügyi Minisztérium, az érdekképviseletek, a polgármester, a felszámoló és a dolgozói érdekképviseletek azt a megoldást, hogy munkaerő-piaci eszközökkel kezelhetővé váljék az így majd munkanélkülivé váló emberek sorsa.
Köszönöm. (Dr. Dávid Ibolya: És ki a felelős? - mert a kérdés az volt.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi