DR. SEPSEY TAMÁS

Full text search

DR. SEPSEY TAMÁS
DR. SEPSEY TAMÁS (MDF): Tisztelt Elnök Asszony! Köszönöm a szót. Tisztelt Miniszter Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Interpellációm tárgya örökzöld. Örökzöld, mert már előttem is nagyon sokan kifogásolták a magyar személyszállítás állapotát. Megmondom őszintén, nincsenek kétségeim, hogy a helyzet - interpellációtól függetlenül - rövid időn belül alapvetően nem fog megváltozni. Úgy érzem, fel kell hívni az ország közvéleményének a figyelmét, hogy tarthatatlanok azok az állapotok, amelyeket a Magyar Államvasutak teremt azon magyar állampolgárok számára, akik még igénybe veszik a vonaton történő személyszállítást.
Ezen a nyáron személyesen is tapasztaltam - elsősorban a Balaton déli oldalán -, hogy a vonatok 40-50 perceket késtek, koszosak, piszkosak voltak, a jegykezelők nem álltak a feladatuk magaslatán, és amikor jegy nélküli utast találtak az első osztályon, akkor inkább meghátráltak, semmint intézkedtek volna. Idős, fáradt emberek 2-2,5 órán keresztül álltak a zsúfolt vonaton, mert nem volt hely. Augusztus végén előfordult, tisztelt képviselőtársaim, hogy egy Fonyódról induló vonat Siófokon annyira megtelt, hogy a következő állomáson - ha jól emlékszem, Szabadi-Sóstón - bemondta a hangos bemondó, hogy ne szálljanak fel az utasok, mert nincsen hely. Előrelátó tervezéssel ezek megoldható problémák lennének.
Ha vissza akarja hódítani a Magyar Államvasutak az utazóközönséget, hogy az ország számára sokkal gazdaságosabb vasutat vegye igénybe, ne pedig a közutat, akkor olyan üzletpolitikát kellene folytatnia, amely nem elriasztja az állampolgárokat attól, hogy vonaton utazzanak, hanem inkább színvonalasabb szolgáltatást kellene nyújtania. Ebbe nemcsak az tartozik bele, hogy a vonatok pontosak legyenek, hanem hogy a vasútállomások mosdóhelységeitől kezdve a vasútállomások környékéig kulturált tiszta helyiségeket, épületüket, udvarokat találjanak az emberek. Nem lehet a pénzhiányra minduntalan hivatkozni! A magyar állam milliárdokat és milliárdokat ad a MÁV-nak, és a MÁV adósságát elengedi.
Úgy vélem, joggal várhatják el a magyar adófizető állampolgárok, akik kifizetik a vonatjegy árát, hogy ennek fejében tisztességes szolgáltatást kapjanak. Ezért kérném miniszter úr válaszát annak reményében, hogy jobb lesz majd a helyzet. (Taps az ellenzék soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi