DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Államtitkár Úr! Nagy megnyugvással vette tudomásul a Független Kisgazdapárt frakciója, hogy önök csökkenteni kívánják a kampányköltségeket, és én ebben a boldog hiedelemben voltam egészen szeptember 6-áig, amikor is felháborodott telefonok sokaságát kaptam azzal kapcsolatban, hogy az SZDSZ kampánynyitóját a Széchenyi Strandfürdőben tartotta meg 1997. szeptember 6-án, felvervén a környék, az állatkert, a cirkusz nyugalmát. (Derültség a kormánypártok padsoraiban. - Dr. Szabó Zoltán: Az oroszlán nem tudott aludni!)
(14.10)
A megdöbbent telefonálók arról tájékoztattak, hogy az összejövetelt önök liberális pikniknek nevezték el. E liberális piknik kapcsán elképesztő költekezés volt: 13 millió forintba került csak az étel meg az ital. Konkrét tudomásunk van arról, hogy azok, akik a pezsgőt már nem tudták magukba önteni, az üres medencébe engedték; úgy látszik, pezsgőfürdőzésre készültek. Tény az, hogy Kuncze Gábor miniszter úrra, továbbá a pártatlan köztársasági elnök úrra szálas testőrök vigyáztak, oda csak meghívóval lehetett bemenni, de a költségek mindenkit megdöbbentettek.
Ezek után kérdezem az államtitkár urat, állja-e még a szavát a Szabad Demokraták Szövetsége a kampánypénzek csökkentését illetően, illetőleg hogy képzelik el azt csökkenteni, ha csak eszem-iszomra 13 milliót költenek egy kampánynyitó liberális piknik alkalmával.
Várom megtisztelő válaszát, államtitkár úr. (Taps az FKGP soraiban. - Horváth Vilmos: A Soros Alapítvány támogatta az összejövetelt. - Derültség.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi