DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Képviselőtársaim! Bizonyára önök előtt is ismeretes, hogy a napokban CD-lemezt adtak ki, sőt, külön magnókazettát is "Best of communism" címen, és a közszolgálati magyar rádió Kossuth adója, valamint az egyik kereskedelmi adó szeptember 11-én ezeket a dalokat hosszú időn keresztül sugározta; így a "Bunkócska, te drágá"-t, amelyet a miniszterelnök úrnak szerettem volna testre szabottan ajánlani és rákérdezni erre a dologra, és olyan dalokat is, mint "Sződd a selymet, elvtárs!" - meg hasonló dalokat. Kicsit meglepődtem, hogy nem hallottam a "Deutschland, Deutschland über alles"-t vagy a "Megállj, megállj, kutya Szerbia, nem lesz tied Hercegoviná"-t, mert ezek is elfértek volna a Bunkócska mellett - ezek is olyan Bunkócska-dalok.
Félretéve az ilyen megközelítést, én úgy gondolom, szégyene a magyar közszolgálati rádiónak, hogy megint a Bunkócska szintjére süllyed vissza ez az ország. Nagyon kíváncsi lettem volna arra, hogy a miniszterelnök úr személyesen miként vélekedik a Bunkócskáról, mert hiszen hallottam, hogy a múlt év végén nagyon lelkesen énekelték ezt az MSZP frakciója részéről is.
De úgy gondolom, lejárt az ideje a Bunkócskának, és mindazoknak, akik a "Bunkócska, te drága" elvi, ideológiai alapján álltak. Ezért kérdezném a miniszterelnök urat - remélem, hogy a miniszter asszony tud a miniszterelnök úr nevében nyilatkozni -, mi a miniszterelnök úr véleménye a "Bunkócska, te drágá"-ról és a "Sződd a selymet, elvtárs!"-ról, és arról, hogy ilyen dalok jelennek meg a közszolgálati rádióban. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.)
Várom megtisztelő válaszát. (Taps a kisgazdapárti padsorokban. - Szöllősi Istvánné: Ki kell kapcsolni otthon a rádiót!)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi