KELLER LÁSZLÓ

Full text search

KELLER LÁSZLÓ
KELLER LÁSZLÓ népjóléti minisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Kedves Képviselő Asszony! Válaszom az, hogy nem gondolom. Ha megtisztelte volna az önkormányzat közgyűlését esetleg jelenlétével, és személyes tapasztalatokat szerzett volna a közgyűlések belső légköréről, azok konstruktív voltáról, akkor valószínű, hogy nem így közelíti meg ezt a kérdést.
Szeretném fölhívni a figyelmét arra, hogy nem ugyanazok az önkormányzatok folytatják a munkát, amelyek befejezték. A jelenlegi önkormányzati szerkezet megváltozott, struktúrájában is más önkormányzatról van szó, és szerencsére más személyek is töltik be a megfelelő közgyűlési tisztségeket, illetve szerepeket. A tisztségviselők megválasztása valóban nehezen történt meg, de kérem figyelembe venni, képviselő asszony, hogy itt mind a munkavállalóknak, mind a munkaadóknak 50-50 százalékos aránya van jelen a közgyűlésben, a tisztségviselők megválasztásához pedig kétharmados többségre van szükség. Ez most ebben az esetben ilyen hosszú időt vett igénybe.
Az összeférhetetlenségről annyit szeretnék képviselő asszony figyelmébe ajánlani, hogy a tegnapi közgyűlés az etikai munkacsoport előterjesztése alapján állást foglalt az összeférhetetlenségi ügyekben. Megítélésem szerint a rendelkezésre álló iratokból egyértelműen megállapítható a megfelelő tényállás. Ma az a döntő, hogy egyik testületben sincs olyan képviselő, olyan tisztségviselő, aki összeférhetetlen lenne a képviselői tisztségével.
Nagyon fontosnak tartom aláhúzni: azon túl, hogy a tisztségviselők megválasztására sor került, érdemi kérdésekkel is foglalkozott az önkormányzat, hiszen tárgyalt a pótköltségvetésről, tárgyalt a '98-as költségvetésről, és az alapszabály kidolgozását is elkezdte. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi