SELMECZI GABRIELLA

Full text search

SELMECZI GABRIELLA
SELMECZI GABRIELLA (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök asszony. Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! A tb-önkormányzatok úgy kezdték, ahogy befejezték: botrányokkal fejezték be, és botrányokkal kezdték el most működésüket. Nem tudni, hogy kinek áll érdekében ez a folyamatos botránykeltés, egyet azonban biztosan tudunk: kinek nem áll érdekében. Ez pedig a biztosított, az állampolgár, aki fizeti a tb-járulékokat. És mit kap a magas járulékokért cserébe? Várhatóan alacsony nyugdíjat és egyre csökkenő színvonalú, minőségű egészségügyi szolgáltatást, amelynek persze a fő oka a pénzhiány.
Úgy tűnik, a kormány köreiben kezd elterjedni az a gyakorlat, hogy az általuk rossznak ítélt törvényeket nem kell betartani vagy esetleg eltanulták egykori egészségbiztosítási önkormányzati vezetők szokását a rugalmas törvényalkotásról; Sándor László vagy Simsa Péter kedvenc jogalkotása volt a rugalmas törvényalkalmazás.
Mi is történt a megválasztott testületeknél? Rögtön a megválasztásuk után kirobbant az összeférhetetlenségi botrány. Kiderült, hogy az egészségügyi önkormányzatnál 11 képviselő mandátuma kérdéses, valószínű, hogy törvénybe ütközik. A Fidesz szerint a polgári társadalom egyik alapfeltétele a törvényesség. A törvények betartása kötelező, és ha egy testület ennek nem tud eleget tenni, akkor a felügyeletet gyakorlónak kell azt haladéktalanul visszaállítani, aki jelen esetben a népjóléti miniszter úr. Az állampolgárok már levonták a következtetést, hiszen a népjóléti miniszter úr a kormány legnépszerűtlenebb tagja.
Kérdésem a következő az államtitkár úrhoz: nem gondolja-e, hogy a tb-önkormányzat példáját a járulékfizetők is követik, s majdan úgy értelmezik a rájuk vonatkozó jogszabályokat, ahogy számukra kedvezőbb lesz?
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi