BAUER TAMÁS

Full text search

BAUER TAMÁS
BAUER TAMÁS (SZDSZ): Köszönöm a szót, elnök asszony. Én csak annyit szeretnék megjegyezni, tisztelt képviselőtársaim, egyrészt, hogy volt két kormánypártnak programja, és volt egy kormányprogram, ami a szövetkezetek földtulajdonszerzésének lehetővé tételét tartalmazta, tehát ez az egyik dolog. Tehát nem derült égből villámcsapásként érte, gondolom, az ellenzéket sem az, hogy a kormány a saját programjának a megvalósításával foglalkozik. (Dr. Salamon László: A kormány ezt diktálta!)
A másik kérdés, ez a bizonyos Európai Uniónak tett nyilatkozat, amelyik azt tartalmazza, hogy a kormány nem akarja megszüntetni a különféle korlátozásokat a földről, mert nem mondta azt, hogy változatlanul hagyja azt, ami éppen érvényben van (Glattfelder Béla: Szó szerint! - Dr. Salamon László: Téved a képviselő úr!), hiszen a földtörvény, amit most benyújtott a kormány, egyfelől bővíti a korlátozásokat, és másfelől szűkíti - ezt azért vegyük észre!
A harmadik megjegyzésem, és ez a legfontosabb kérdés, erre a bizonyos OECD-csatlakozás ratifikálására vonatkozik. Nem egészen értem, arról van-e szó, hogy a Fidesz és a többi ellenzéki párt, aki akkor nem tett ellenvetést, készpénznek vette azt, amit a kormány, adott esetben a minisztérium államtitkára mond (Glattfelder Béla közbeszól.), és nem nézte meg a kormányzásra készülő ellenzéki párt, adott esetben a Fidesz, hogy mit is nyújt be elé ratifikálásra a kormány, és szó nélkül megszavazta azt, amit a kormány mond - erről van-e szó? Én ezt bizonyos tekintetben üdvözlöm - csak akkor minek beszélnek itt a kormányváltás szükségességéről? (Derültség a kormányzó pártok padsoraiból.)
A másik lehetőség pedig - és én őszintén szólva ezt tartom valószínűbbnek -: akkor még önök is azt gondolták, amit mi, hogy Magyarországnak jó dolog az OECD, jó dolog az integráció, jó dolog, ha belépünk, és nem a kákán a csomót kell ebben keresni. Csak kiderült, hogy azóta nemcsak a földkérdésben változtatták meg az álláspontjukat, hanem az OECD-hez és az Európai Unióhoz való viszonyban is az ellenkezőjére változott az álláspontjuk. Ez következik ebből az egész kampányból (Közbeszólások az MSZP padsoraiból: Úgy van!), mint ezt az általános vitában volt alkalmam elmondani. (Glattfelder Béla: Ez rágalom!)
Köszönöm szépen. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi